IKEA'nın göçmen kabinleri İsviçre standartlarına uymadı


Zürih Belediyesi IKEA'nın ürettiği ve Suriyeli göçmenler için hazırlanan kabinleri geçen hafta tanıttı. Fakat kısa bir süre sonra gelen haber Zürihli belediye yetkililerin moralini bozdu. İsveçli ünlü mobilya üreticisi IKEA'nın ürettiği küçük evlerin yangına karşı dayanıklılık testinde İsviçre standartlarını tutturamadığı açıklandı.

Avrupa ülkeleri içerisinde göçmenlerin Almanya ve İskandinavya ülkeleri kadar sığınma talebinde bulunmadıkları İsviçre toplamda 3 bin Suriyeli mülteci kabul edeceğini açıklamıştı. Suriyeli sığınmacıların bölümler halinde geldiği ülkede birçok kanton ve belediye uzun zamandır mültecilerin misafir edileceği yerlerin hazırlığı içerisinde. 4 Ocak tarihinde yeni gelecek 250 Suriyeli sığınmacıları karşılayacak olan Zürih Belediyesi ise en pratik çözümü halen dünyanın birçok ülkesinde kullanılan IKEA'nın ürettiği kabin evleri alarak çözmüş. Geçtiğimiz hafta 70 yeni kabinin tanıtımını yapan belediye yetkilileri acil olarak çözmeleri gereken soruna çözüm bulduklarını umuyorlardı. Fakat tanıtımın yapıldığı aynı gün mülteci kabinlerinin de standardizasyon testleri yapıldı. Testlerin sonucunda kabin malzemelerinin İsviçre normlarındaki yangına karşı dayanıklılık seviyesinde olmadığı tespit edildi.

AVRUPA STANDARTLARINDA

Ortaya çıkan sonuçlardan sonra açıklama yapan IKEA Vakfı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile birlikte ortak çalışma sonucu üretilen kabinlerin Avrupa Standartlarında olduğu ve dünyanın birçok coğrafyasında kullanılmakta olduğuna işaret etti.
Ayrıca İsviçre'de Aargau, Basel ve Winterthur gibi şehirlerin daha önceden sipariş verdiklerini belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber IKEA'nın göçmen kabinleri İsviçre standartlarına uymadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER