Ilıca'daki afetzedelerin mağduriyeti giderilecek


Erzurum'un Aziziye ilçesi Ilıca mahallesinde 2004 yılında meydana gelen sel felaketinde mağdur olan afetzedelerin TOKİ'ye borçları, arsa bedelleri üzerinden düşürülecek.

Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi'nde 2004 yılında meydana gelen sel felaketinde mağdur olan ve ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutlara taşındıktan sonra arsa paralarını alamayan hak sahiplerinin mağduriyeti giderilecek. 2004'te Pulur Çayı'nın taşmasıyla meydana gelen sel afetinde mağdur olan vatandaşlar için Yavuz Selim Bölgesi'nde afet evleri yapılarak mağdur vatandaşlar buralara yerleştirilmişti. O dönemde TOKİ ile imzalanan sözleşme gereği afet konutlarının ücretleri hak sahiplerinden talep edilmeye başlanırken, afet bölgesindeki arsa bedelleriyle ilgili herhangi bir ödeme yapılmadı.

Aziziye Belediye Başkanı Başkan Muhammed Cevdet Orhan, afetten zarar gören mağdurların arsa bedellerinin ödenmesi ya da mevcut konutlara olan borçlardan düşürülmesi için TOKİ nezdinde girişimde bulundu. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'dan çözüm için söz alan Orhan, mahalle muhtarlarının da katıldığı toplantıda afetzedelerle biraraya geldi.

Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlkokulu Sosyal Tesisi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Orhan, seçim dönemi ilçe sakinlerinin en fazla ilettiği sorunların başında afetzedelerin mağduriyetinin geldiğini belirtti. Orhan, seçildikten sonra söz konusu sorunun çözümü için büyük gayret sarfettiklerini ifade ederek, sorunun çözümü noktasında ciddi mesafe alındığına vurgu yaptı. Belediye Başkanı, mağdur vatandaşların, mağduriyetinin çözüme kavuşturulacak olmasından mutlu olduğunu anlattı. CİHAN
<< Önceki Haber Ilıca'daki afetzedelerin mağduriyeti giderilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER