İlik bulundu, nakil parası bulunamadı


Adana'nın Seyhan ilçesinde ilik nakli olması gereken 3 yaşındaki Selime Nurseli Gürcü ve ailesi yardım bekliyor. Uygun ilik kardeşinde bulunan küçük kız, ailesinin imkanları olmadığı için nakil olamıyor.

Narlıca Mahallesi'nde yaşam mücadelesi Selime Nurseli Gürcü'nün ilik nakli olması gerekiyor. Gerekli tetkiklerin ardından uygun ilik Selime Nurseli Gürcü'nün kardeşi Mustafa Ensar'da bulundu. Ailenin ekonomik durumu iyi olmadığı için nakil gerçekleştirilemedi. Aile çocuklarının hayatta kalabilmesi gereken naklin yapılabilmesi için Adana Valisi Mustafa Büyük'ten yardım istedi.

Doğuştan ilik nakli olması gereken bir hastalığa yakalanan 3 yaşındaki Selime Nurseli Gürcü'ye gerekli olan ilik kardeşi Mustafa Ensar'dan bulundu. İlik donörü bulunmasına rağmen nakil için gerekli olan para temin edilemedi. Balcalı Hastanesi'nin, Acıbadem Hastanesi'ne yönlendirdiği Mehmet Bedir ve Fatma Gürcü çiftinin küçük evlatları Selime Nurseli, yeşil kartlı olması nedeniyle özel hastanenin tedavisini üstlenmediği öğrenildi.

Seyhan Kaymakamlığı'na resmi müracaatlarının bulunduğunu söyleyen Gürcü ailesi, Vali Mustafa Büyük'e seslenip, "Ne olur evladımızın elinden tutun. Evimizde yiyecek ekmeğimiz yok. Evladımızı kurtarmak istiyoruz." diye çağrıda bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber İlik bulundu, nakil parası bulunamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER