Başkalede hasta kurtarma operasyonu

Başkalede hasta kurtarma operasyonu -Kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan köyde aniden rahatsızlanan 3ü çocuk 4 kişi, 8 saatlik çalışma sonrası hastaneye ulaştırıldı


VAN (A.A) - Vanın Başkale ilçesinde kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan köyde aniden rahatsızlanan 3ü çocuk 4 kişi, 8 saatlik çalışma sonrası hastaneye ulaştırıldı.
     Başkaleye bağlı Gelenler köyü Davudabat mezrasında yaşayan Zühre (27) ve oğlu Enes (3) Çalış ile Nezaket Eryılmaz (2) aniden rahatsızlandı.
     Köylüler, yolun kar yağışı ve tipinin etkisiyle kapalı olması nedeniyle kaymakamlıktan yardım istedi.
     Bunun üzerine 80 kilometre uzaklıktaki mezraya yönlendirilen sağlık ekipleri, yolda mahsur kalınca devreye İlçe Özel İdaresi karla mücadele ekipleri girdi.
     Kara saplanan ambulansı mahsur kaldığı yerden çıkaran ekipler, daha sonra mezraya ulaşmak için yol açma çalışması başlattı.
     Yaklaşık 8 saat süren zorlu mücadele sonrası mezraya ulaşan sağlık ekipleri, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaları alarak yola çıktı.
     Bu sırada, Güvendik köyünde de 5 yaşındaki Ceyda Cenkin cam parçası yuttuğu yönünde ihbar alan ekipler, köye giderek küçük kıza müdahalede bulundu.
     Müdahalenin ardından küçük kızı da ambulansa alan sağlık ekipleri, 4 hastayı Başkale Devlet Hastanesine ulaştırdı.
    
     Muhabir: Zafer Tayfur / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Başkalede hasta kurtarma operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER