İngiliz gazetecilerin tercümanı tahliye edildi


Diyarbakır'da 155'e yapılan bir ihbar üzerine hem IŞİD hem PKK adına eylemlerde bulunacağı iddiasıyla tutuklanan İngiliz gazetecilerin tercümanı Mohammed İsmael Rasool, avukatının itirazı üzerine tahliye edildi. Rasool ile birlikte tutuklanan İngiliz gazeteciler Jacop Philip Gıngel Hanrahan ve Philip John Pendlebury'un bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

Diyarbakır'da 28 Ağustos 2015 tarihinde Silvan ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto amaçlı düzenlenen eylemleri takip eden ABD merkezli haber sitesi Vice News'in ekibi kaldığı otelde gözaltına alınmıştı. Gazeteciler Jacop Philip John Gıngell Hanrahan, Phılıp Jonh Pendlebury ile tercümanları Mohamed İsmael Rasool ve şoförleri Abdurahman Direkçi daha sonra mahkeme sevk edilmişlerdi. Mahkeme iki gazeteci ile tercümanları hakkında tutuklama kararı vermişti. Diyarbakır'dan Adana'daki cezaevine gönderilen gazeteciler bir süre sonra tahliye edilmişlerdi. Ancak tercüman Rasool tutuklu kalmıştı.

Rasool'un avukatı Neşet Girasun, 31 Aralık'ta Diyarbakır 4. Sulh Ceza Hakimliği`ne başvurarak müvekkilinin tutukluluk haline itiraz etti. Girasun, müvekkilinin uzun zamandan bu yana tutuklu olduğunu ve hakkında kuvvetli bir suç şüphesi bulunmadığını belirterek, tahliyesini talep etti.

Talebi değerlendiren hakimlik, suçun niteliği şüphelinin tutuklu kaldığı süre ve tutuklamanın bir tedbir oluşunu dikkate alarak Rosool`un tahliyesine karar verdi. Adli kontrol şartıyla tahliye edilen Rosool`un tahliye kararı tutuklu bulunduğu Adana Kürkçüler Cezaevi`ne gönderildi. Girasun, müvekkilinin isimsiz bir ihbarla tutuklandığını hatırlattı.
CİHAN
<< Önceki Haber İngiliz gazetecilerin tercümanı tahliye edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER