İngiltere'de potansiyel başbakan adayları da vergi beyannamelerini açıklayacak


İngiltere gündemini sarsan Panama Belgeleri'ne adı karışan Başbakan David Cameron'ın ardından gelecekte "potansiyel başbakan adaylarının" da vergi beyannamelerini açıklayacağı öğrenildi.

İngiltere Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, gelecekte Başbakanlık koltuğuna oturma ihtimali olan bütün bakan ve üst düzey yetkililerin de vergi beyannamesini kamuoyuna açıklaması gerektiğini belirtildi.

Dünya gündemini sarsan Panama Belgeleri'ndeki offshore şirketlerinde babası Ian Cameron'ın sahip olduğu fondan eşi ve kendisinin de hissesi olduğunu kabul eden İngiltere Başbakanı David Cameron, dün vergi beyannamesini kamuoyuna açıklamış, belgelerin basına sızdırıldığı günden itibaren kendisi ve ailesi hakkındaki bilgilere verdiği açıklamalarla büyük tepki almıştı.

Ada'da 2020 yılında yapılacak bir dahaki genel seçimde Başbakanlık koltuğuna aday güçlü isimlerden Maliye Bakanı George Osborne ve Türk kökenli Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, vergi beyannamelerini açıklaması yüksek isimler arasında bulunuyor. İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin aktardığına göre, İngiliz Maliye Bakanı gider ve vergi bilgilerini kamuoyuyla paylaşmakta sakınca görmediğini, Johnson ise bu durumdan 'mutlu' olacağını belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere'de potansiyel başbakan adayları da vergi beyannamelerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER