İngiltere Eğitim Bakanı: AB'den ayrılmamız gençlere zarar verir


İngiliz Eğitim Bakanı Nicky Morgan, Haziran ayında Ada'nın Avrupa Birliği (AB) üyeliği kaderini belirleyecek referanduma yönelik, "Açıkça görülüyor ki, Britanya'nın AB'den ayrılması halinde belirsizlik içinde alternatif yollar aranırken, en çok gençler zarar görecek." şeklinde konuştu.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'de konuşan İngiltere Eğitim Bakanı Nicky Morgan, 23 Haziran Perşembe günü ülkenin AB üyeliği için yapılacak referandum sonucundan birlikten ayrılma kararı alınması halinde, en çok gençlerin yaşam şartlarının 'yıkıcı' hale dönüşeceğine dikkat çekti.

İngiliz bakan, "İçinde bulunduğumuz durgunluk dönemine bakınca, bu durumdan en çok etkilenenlerin genç nesil olduğunu görebiliyoruz. Şirket ve kuruluşlar istihdam sağlayamadığı müddetçe, iş bulmaya çalışan her kim varsa zarar görmeye devam edecek." ifadelerini kullandı. Özellikle gençlerin aile bireylerine seslenen Morgan, "Eğer aile büyükleri İngiltere'nin AB'den ayrılmasına yönelik oy kullanırlarsa, çocuklarının geleceğiyle kumar oynamış olurlar." dedi.

"GENÇLER, SOSYAL MEDYA KUŞAĞI"

Gençlerin yeni çağda kullandığı sosyal medya mecralarına da değinen İngiliz Eğitim Bakanı, "Instagram, eBay kuşağı gençlerin" uluslararası boyutta bir soyutlama yaşamak istemediğini belirtti. Morgan, "Bu gençler, dünya çapında bariyerlerin yıkıldığı, uluslararası işbirliği, ekonomik büyüme, teknoloji çağı ve sosyal medyayla iç içe bulunan bir anlayışla büyüdü." şeklinde konuştu.

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın AB ile sağladığı anlaşmanın ardından Ada, 23 Haziran Perşembe günü, ülkenin AB üyeliğinin kaderini belirleyecek halkoylamasına gidecek. İktidar Muhafazakar Parti'nin bir kısmı ülkenin AB'de kalmasından yana kampanyayı desteklerken, parti içinden 100'den fazla milletvekili ise İngiltere'nin birlikten çıkmasını istiyor. CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere Eğitim Bakanı: AB'den ayrılmamız gençlere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER