İngiltere Ulusal Gazeteciler Birliği'nden Dündar ve Gül'ün tutuklanmasına tepki


Can Dündar ve Erdem Gül tutuklamalarına ilişkin bir tepki de dünyanın en büyük ve köklü gazeteciler platformları arasında yer alan İngiltere Ulusal Gazeteciler Birliği'nden (NUJ) geldi. NUJ temsilcisi Barry White, yaşanan gelişmeleri "bağımsız gazeteciliğe yapılmış bir saldırı" olarak ifade etti.

NUJ ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu (IFJ) İngiltere temsilcisi White, Cihan Haber Ajansı'na yazılı açıklamada bulundu. Barry White, "bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bağımsız gazeteciliğe kabul edilemez bir saldırı gerçekleştiğini" belirtti. White yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Can Dündar ve Erdem Gül gerçeği 'güce' karşı söyleyen itibarlı gazeteciler arasındadır. Yetkililerin, bağımsız haber yapma ve kamuoyunun bilgi edinme hakkını baskı altına almaya çalıştığı başka bir girişim olarak bu tutuklamalar da tarihe geçmiştir."

White ayrıca, Dündar ve Gül'ün tutuklanmalarıyla "Türkiye'deki yargının bağımsızlığı" konusunda, bir kez daha çok ciddi sorgulama yapılmasının gerekliliğinin ortaya çıktığını vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere Ulusal Gazeteciler Birliği'nden Dündar ve Gül'ün... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER