İnsan Hakları Derneği'nden Zaman Gazetesi'ne baskı ve gözdağına tepki


İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Zaman Gazetesi'ne karşı uygulanan baskı ve gözdağına tepki gösterdi. Türkdoğan, uygulanan baskının Anayasa, yasa ve mevzuata göre hukuk dışı olduğunu kaydetti. Bir gazetenin matbaasına bu şekilde baskın yapılamayacağını ifade eden Türkdoğan, "Gazeteye bir suç örgütü muamelesi yaparak yaklaşamazsınız. Bu basın özgürlüğüne tamamen aykırı bir durum. Bu sahneleri geçmiş yıllarda maalesef çok yaşadık. Yeniden benzer yöntemler uygulanıyor. Bunlar yanlış uygulamalar." dedi.

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Zaman Gazetesi'ne yapılan baskı ve gözdağına ilişkin değerlendirme yaptı. Türkdoğan, gazetecilerin 'terörist' olarak, terör örgütü yöneticisi olarak gösterilmesinin kesinlikle hukuk dışı bir durum olduğuna dikkat çekti. Türkdoğan, "Türkiye'deki mevzuat problemli. Bu, zamanında Kürtlere, sosyalistlere çok uygulandı. Şimdi hükümet kendine muhalif gördüğü herkese bu problemli mevzuatı uygulamaya kalkıyor. Şiddete başvurmamış, şiddet araçlarını kullanmamış, sadece eleştirel yaklaşmış insanlara bunları yapamazsınız. Gazetecilik faaliyetinin özü zaten eleştireldir." diye tepki gösterdi.

'İNSANLAR SADECE KONUŞTUKLARI İÇİN SUÇLANIYOR'

Türkdoğan, görüşlerinden dolayı insanların mahkum edilemeyeceğini vurgu yaptı. Türkdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Bir cemaate dönük giderek ağırlaşan bu uygulamaları, düşman muamelesini ağır hukuk ihlali olarak değerlendiriyorum. Vatandaşa düşman muamelesi yapamazsınız. Vatandaş suçlu olabilir. Karşılığında ne gibi muamelede yapacağınız kanunlarda düzenlenmiştir. Bunun ötesinde muamele düşman muamelesidir, bunu yapamazsınız. İnsanlar sadece konuştuğu, yazdığı için suçlanıyorlar. Bunu hep eleştirdik."

'HÜKÜMETE YAKIN GAZETECİLER ORDU KOMUTANI GİBİ'

Türkdoğan, "Türkiye'de gazetecilere de çifte standart uygulanıyor. Hükümetin siyasal düşüncesine yakın gazetecilerin köşe yazılarını okuduğumuzda bunlar sanki ordu komutanı. Şimdi bunu nereye koyacaksınız. Çifte standart yapamazsınız." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber İnsan Hakları Derneği'nden Zaman Gazetesi'ne baskı ve... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER