'İşaret Dili ve Tercümanlık Eğitimi' alan kursiyerlere sertifikalarını aldı


Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Adıyaman Gönül Elçileri Derneği'nin ortaklığında hazırlanan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen 'İşaret Dili Öğretimi ve Tercümanlık Eğitimi' alan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Gönül Elçileri Derneği Başkanı Beyhan Demirtaş, Vali Yardımcıları Murat Süzen, Levent Öztin, Yunus Emre Altıner, Baro Başkanı Hasan Demir, AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, Merkez İlçe Başkanı Hakan Gürsoy, İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Musa Şimşek, bazı kurum amirleri, Gönül Elçileri Derneği üyeleri, işaret dili eğitimi alan kursiyerler ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda işaret dili ve tercümanlık eğitimi alan kursiyerlerin işaret diliyle birbirinden güzel şarkılar söylemesi salonda renkli görüntülere sahne oldu. Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı programda engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kısa bir tiyatro oyunu sahnelendi. Ardından bay ve bayan bir kursiyer tarafından işaret diliyle karşılıklı düet yapılarak, yaşamın paylaştıkça engellerin ortadan kalkacağına dikkat çektiler. Programın final bölümünde ise işaret dili eğitimi alan 10 kursiyerin İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını işaret diliyle okuması salonda bulunan davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

İşitme Engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları problemlere dikkat çekmek amacıyla Adıyaman Gönül Elçileri Derneği ile birlikte böyle bir program düzenlediklerini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Musa Şimşek "İşitme engelli birçok kişi insanlarla iletişim kurabilmek için oldukça fazla efor sarf ediyor. Engelliler engelsizlerle iletişim kurmak için uğraşırken, engelsizler ne yapıyor? İşitme engellilerin karşılaştığı birçok sorunun temelinde engelsiz insanların onlarla iletişim kuramaması yatıyor." dedi.

Adıyaman Gönül Elçileri Derneği Başkanı Beyhan Demirtaş ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte işitme engelli bireylerin günlük hayatta yaşamlarını bir nebze de olsa kolaylaştırmak amacıyla İşaret Dili ve Tercümanlık Eğitimi kursu düzenlediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından İşaret Dili Öğretimi ve Tercümanlık Eğitimi alan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. CİHAN
<< Önceki Haber 'İşaret Dili ve Tercümanlık Eğitimi' alan kursiyerlere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER