IŞİD üyeliği iddiasıyla gözaltındaki zanlıyı Fransız istihbaratı teslim alacak


İzmir'de terör örgütü IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan, tanınmamak için saç ektirdiği öne sürülen Afrika uyruklu Fransız vatandaşını, Fransız istihbahratının teslim alacağı belirtildi.

Fransa makamlarının, terör örgütü IŞİD üyesi bir kişinin Türkiye'de olabileceğini bildirmesi üzerine istihbarat ekipleri harekete geçti. Fransa'nın, ismini IŞİD saflarına katılan vatandaşları arasında gösterdiği Mehdi B.S. yakın takibe alındı. Kanunsuz yollarla Suriye üzerinden İzmir'e geldiği belirlenen zanlı, Özel Harekât polisinin katılımıyla geçen hafta düzenlenen operasyonla Karşıyaka ilçesinde yakalandı. Zanlının, kimliğini değiştirmek için saç ektirdiği ve İzmir'de eylem yapacağı ileri sürüldü. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlı Mehdi B.S., Fransa'ya iade edilmek üzere savcılık talimatıyla Göç İdaresi İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

FRANSA İHTİHBARAT ELEMANLARI TESLİM ALACAK

Terör zanlısı Mehdi B.S. ile ilgili sır perdesini aralamak için Fransa gizli servisi DGSE, İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü yetkilileriyle bağlantıya geçti. Suriye'den Türkiye'ye geçip İstanbul'dan yurtdışına çıkan, iki gün sonra da Gürcistan üzerinden tekrar ülkeye giren Mehdi B.S.'yi önümüzdeki hafta teslim alacak Fransız istihbaratına, şifreli WhatsApp kayıtlarının da teslim edileceği öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber IŞİD üyeliği iddiasıyla gözaltındaki zanlıyı Fransız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER