İŞKUR listelerinde torpil yapıldı iddiası


Batman İŞKUR Müdürlüğü'nde Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında hazırlanan listelerde torpil yapıldığı iddia edildi.

İŞKUR Batman Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan isim listesi İl Milli Müdürlüğü'nün bahçesindeki duvara asıldı. Yüzlerce vatandaş, duvara asılan listeleri incelemek üzere Milli Eğitim Müdürlüğü önüne geldi.

Listeleri inceleyen vatandaşlar, listelerin torpille hazırlandığını savunarak, bazı evlerden 4 kişinin yazıldığını iddia etti.

Listede ismi bulunmayan Elfise Sangir isimli vatandaş, isminin listede yer alamadığını ifade ederek, şunları kaydetti: "İsmimiz listede yok. Sebebini bilmiyoruz. Dayımız olmadığı için ismimize yer vermediler. Kaç defa başvuruda bulundum ancak ismim çıkmadı. Torpili olanlar işe giriyor. Ben iş istiyorum. Hastayım kocam çalışamıyor. Bu kadar insan iş için buraya geldi. Çocuklarım boş akşama kadar evde oturuyorlar. Kendimizi burada ateşe mi verelim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oy istedi. Kürtler oy verdi. Hepimiz işsiziz. Ölümden başka bize bir şey verilmiyor. Kürtler utanmıyor. Utansalar bu halde olmazdılar." diye konuştu.

Başka bir vatandaş Erhan Yılmaz ise listelerde torpil yapıldığını iddia ederek, yapılanın yanlış olduğunu kaydetti.
Abdulkerim Erişan da, adaletsiz bir listenin hazırlandığını savunarak, "Her gün o kadar millet eziyet çekiyor. Nüfusu fazla olanlar kadını yazsın diyorlar. Yazıyoruz bir sonuç alamıyoruz. Hani adalet nerede? Herkes kendi bildiğini yapıyor."dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber İŞKUR listelerinde torpil yapıldı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER