İsmail Topçuoğlu: Ahmet Hakan'a saldırıdan iktidar sorumludur

İsmail Topçuoğlu: Ahmet Hakan'a saldırıdan iktidar sorumludur

Pak Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı İsmail Topçuoğlu, Hürriyet gazetesi yazarı ve CNN Türk televizyonu programcısı Ahmet Hakan'a gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

Ahmet Hakan ve ailesine, çalıştığı medya grubuna ve bütün basına geçmiş olsun dileğinde bulunan İsmail Topcuoğlu, "Ülkemizde özgür basın ve bağımsız medya kuruluşları, özellikle son iki yıldır tarihinin en ağır baskı, saldırı ve tehditlerine maruz kalmaktadır. Ahmet Hakan'a yönelik saldırının böyle bir dönemde gerçekleşmiş olması, akıllara her türlü kuşkuyu getirmektedir. Hürriyet Gazetesi, daha birkaç hafta önce AKP iktidarı yanlısı sokak gruplarının iki ayrı saldırısına uğramış, yazarı Ahmet Hakan da AKP milletvekili Abdürrahim Boynukalın ve yine AKP yandaşı köşe yazarı Cem Küçük tarafından açıkça tehdit edilmişti. Aldığı tehditler karşısında koruma istemiş olmasına rağmen, günlerce koruma tahsis edilmemesi de son derece manidardır. Bu nedenle, bütün basın çalışanlarını yakından ilgilendiren bu olay tüm yönleriyle aydınlatılmalı, şayet arkasında iktidar ya da başka odaklı azmettiriciler var ise onlar da ortaya çıkarılmalı, saldırganlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır." dedi.

"İKTİDARIN TUTUMU SOKAK MAGANDALARINA DA İLHAM OLABİLMEKTEDİR"

Bir gazetecinin, sokakta sıradan bir magandanın saldırısına dahi uğrasa, bu durumun iktidarı masum görmek için yeterli olmadığını belirten Topçuoğlu, yazılı açıklamasını şöyle sürdürdü: "Çünkü mevcut iktidar, uzunca bir süredir en üst düzeydeki sorumlusundan sıradan destekçisine kadar, özgür basına baskılar uygulamakta, saldırgan ve magandaca bir tutum sergilemektedir. İktidarın bu tutumu, yandaşları tarafından adeta talimat olarak algılanmakta, basına saldırmak isteyen başka odaklara, suç çetelerine ve sokak magandalarına da ilham olabilmektedir. Türkiye, birçok dönemde gazetecilerin hayatını kaybettiği siyasi suikastlere ve sokak saldırılarına sahne olmuştur. Bu nedenle, iktidar gücünü ele geçirenlerin özgür basını açıkça yok etmeye yönelik ağır saldırılarda bulunmasının, uluorta tehditler savurmasının, hele de bu hukuksuz ve antidemokratik tavrını kamuoyu önünde bir maharetmiş gibi sergilemesinin ülkemizi nerelere sürükleyeceğinden herkes endişelidir."

BASKI, TEHDİT VE SALDIRILARA KARŞI İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Pak Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı İsmail Topçuoğlu, Türkiye'de gazetecilik yapmanın, darbe dönemleri dahil hiçbir zaman içinden geçilen son süreçteki kadar zor olmadığını belirterek, açıklamasını şöyle tamamladı: "Ancak gerçek bir demokrasinin varlığı ancak bağımsız ve özgür basının varlığı ile mümkündür. Bu nedenle, bütün gazetecileri, basın meslek örgütlerini, diğer STK'ları ve toplumun tamamını, basına yönelik her türlü baskı, tehdit ve saldırılara karşı işbirliği yapmaya çağırıyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber İsmail Topçuoğlu: Ahmet Hakan'a saldırıdan iktidar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER