İstanbul'da terör örgütü operasyonu: 3 gözaltı


İstanbul'da silahlı ve bombaeylem hazırlığında olduğu belirtilen sol bir terör örgütüne yönelik operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. Şahıslarla birlikte çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Bayrampaşa'da 25 Aralık 2015'te bir dernek önünde meydana gelen patlama ile ilgili soruşturma başlatan İstanbul İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube müdürlüklerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonda sol bir örgüt üyesi mensubu olduğu belirtilen kişilerin silahlı ve bombalı eylem hazırlığı içerisinde oldukları belirlendi.

Şüphelilerin örgüt evi olarak kullandıkları belirlenen iki adrese yapılan operasyonda; 1 adet Kalashinkov otomatik tüfek, 1 adet 9 mm çaplı tabanca, 39 adet 7,62 mm çaplı fişek, 12 adet 9 mm çaplı fişek, 1453 gram Amonyum Nitrat patlayıcı madde, 25 adet infilak kapsülü, 4 adet elektrikli kapsül, 4 adet elektronik devre, çok sayıda bomba yapımında kullanılan kablo, pil ve ampul, 1 adet sahte kimlik, çok sayıda örgütsel doküman ile iletişim ve bilişim malzemesi ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklanıp cezaevine gönderildi. CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul'da terör örgütü operasyonu: 3 gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER