İstişare konseyine başkan olarak atanmıştı; mahkeme, hapis cezası verdi


Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Ekim 2015'te istişaresiz olarak kurulan Yüksek İstişare Konseyi'ne başkan olarak atanan Muharrem Koç, yargılandığı davada özel evrakta sahtecilikten 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Koç'un cezasını erteledi.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dolandırıcılık ve sahtecilik davasının karar celsesine sanık Muharrem Koç, Alaaddin Koç ile davacı Hülya Yurdakul ve Halil Koç katıldı. Savcı, esas hakkındaki mütalaasında sanıkların delil yetersizliğinden beraatını talep etti. Sanık ve sanık müvekkilleri ise mütalaaya ilişkin savunmalarında beraat istedi.

Mahkeme verdiği kararda; sanıkların dolandırıcılık suçlarından beraatına, Muharrem Koç ve Alaaddin Koç'un ayrı ayrı 'özel belgede sahtecilik' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Cezanın denetimli serbestliğe bağlı olarak ertelenmesine karar verildi. Denetim süresinin iyi hal ile geçirilmesi durumunda ceza infaz edilmiş sayılacak.

Muharrem Koç'un, hakkında çeşitli iddialar bulunmasına rağmen, kentin sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlarının bir araya geleceği bir konseye başkan olarak atanması, kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. Tepkiler üzerine Koç, katıldığı ilk istişare konseyi toplantısında istifa etmişti. mahkeme-hapis-cezasi-verdi-1985779.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber İstişare konseyine başkan olarak atanmıştı; mahkeme,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER