İsveçli savcılar, Assange'ı Londra'da sorgulamak için başvuruda bulundu


LONDRA (CİHAN)- İsveçli savcılar, cinsel suçlardan sorgulamak için İngiltere'den iadesini istedikleri WikiLeaks kurucusu Julian AssangeLondra'da sorgulamak için başvuruda bulundu. Kendisini sorgulamak için Assange'dan izin isteyen İsveçli savcılar, 2010 yılında işlendiği iddialarla ilgili Stockholm'de sorgulama ısrarından da vazgeçmiş oldu. Bunda, suçlamalardan birçoğunun zamanaşımı sebebiyle düşmek üzere olması da etkili oldu.

Assange, Amerikan diplomatik yazışmalarını sızdırdığı için kendisini ABD'ye teslim edecekleri endişesiyle İsveç'e gitmeyi reddetmişti. İngiltere'nin, İsveç'e iadesine karar verdiği Julian Assange, 3 yıl önce Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'ne sığınmıştı. Sorgu için Ekvador makamlarından da müsaade isteneceği belirtildi.

İsveç'in iade talebinden vazgeçmesi halinde bile, tahliye şartlarını ihlal ettiği için Assange'ın İngiltere tarafından tutuklanma ihtimali bulunuyor. Fakat Ekvador Büyükelçiliği önünde sürekli ekstra polis bulundurmak zorunda olan Londra Emniyeti de bu masraftan kurtulmanın yollarını arıyor. CİHAN
<< Önceki Haber İsveçli savcılar, Assange'ı Londra'da sorgulamak için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER