İtfaiyeciler şehitler için dev bayrak açtı


Sivas'ta itfaiye teşkilatının 301. yıldönümü nedeniyle düzenlenen tören renkli görüntülere sahne oldu. İtfaiyecilerin 55 metre yükseklikten açtığı dev Türk bayrağı büyük alkış aldı. Tulumbacılar da bir yangını temsili olarak söndürdü.

Sivas Tarihi Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen tören, mehter takımının eşliğinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından itfaiye ekiplerinin gösterisine geçildi. Temsili olarak ahşap bir kulübede yangın çıkarıldı. Tulumbacıların naralar atarak alana gelmesiyle birlikte törende renkli görüntüler yaşandı. 1936 yılında itfaiyede kullanılmaya başlanan araç ile o zamanın kıyafetlerini giymiş itfaiye ekipleri alana gelerek yangına müdahale etti.

Etkinliğin en çarpıcı anı ise itfaiye araçlarının merdivenlerine çıkan itfaiyecilerin dev Türk bayrağı açmasıydı. 55 metre yüksekten inerek bayrak açan itfaiyeci ile birlikte Türkiyem şarkısı eşliğinde 'Aziz şehitlerimizin ruhu şad, mekânları cennet olsun' yazan dev Türk bayrağı açıldı.

Programı izleyen Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın daha sonra itfaiye haftası nedeniyle hazırlanan küçük hediyeleri çocuklara dağıttı. CİHAN
<< Önceki Haber İtfaiyeciler şehitler için dev bayrak açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER