İzmir Bayraklı'da okul kantinleri denetleniyor


İzmir'in Bayraklı Belediyesi gıda denetim ekipleri, ilçedeki okul kantinlerine yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Son denetimlerde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmaması yüz güldürdü. Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Çocuklarımızın güvenilir ve sağlıklı gıdalara ulaşabilmesi için çalışıyoruz." dedi.

Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı gıda denetim ekipleri, okul kantinleri ve yemekhanelerini belirli aralıklarla denetliyor. Kantinde çalışan personelin önlük ve hijyenik eldiven kullanımı, dolap ve diğer araç gereçlerin temizliğine bakılıyor, ruhsat kontrolü yapılıyor. Açıkta ürün satılmaması konusunda işletme sahiplerine uyarıda bulunuluyor.

Çocuk sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirten Başkan Karabağ, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı ortamlarda yiyecek ve içecek tüketmeleri için denetimler, ekiplerimiz tarafından titizlikle yapılıyor. Bu kapsamda ilçedeki 58 okulun kantininde gerekli denetimleri gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmaması gerçekten sevindirici. Umarım bu şekilde devam eder. Belediye olarak denetimlerimiz sürecek." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Bayraklı'da okul kantinleri denetleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER