İzmir'de Mehmet Akif Ersoy Parkı açıldı


İzmir'in Karabağlar Belediyesi, İstiklâl Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy adına bir park yaptı. Alanı 13 bin 250 metrekare olan "Mehmet Akif Ersoy Parkı" törenle açıldı. Tahsin Yazıcı Mahallesi, 9601 Sokak'taki parkın açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İlçe Başkanı Orhan Polat, CHP İzmir milletvekili adayları Ali Hıdır Uludağ ve Sevda Erdan Kılıç, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri ve çok sayıda partili katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Selvitopu, İstiklâl Marşı şairine yakışır bir park yapıldığını belirterek, Ersoy'un gelecek kuşaklara taşınması için parka isminin verildiğini ifade etti. Ankara'daki bombalı terör saldırısında yaşamını yitirenleri ve şehit askerleri de anan Selvitopu, "Karabağlar ve ülkemizde yaşayan halkımız kendi toplumuna, barışa ve ülkemize mutlaka sahip çıkacaktır. Bunu da önümüzdeki günlerde hep beraber yaşayacağız. Bu ülke sahipsiz değil, bu ülkenin sahipleri de bu ülkeyi kuran ruhtur ve bu ülkeye sahip çıkacaktır." dedi. Parkın yapımında belediyenin tamamen kendi imkanlarını kullandığını belirterek, emeği geçen işçilere ve bürokratlara teşekkür etti. Yeni kurulan bir belediye olduklarını ama her konuda iddiaları bulunduğunu söyleyen Başkan Selvitopu, "Karabağlar'ı değiştireceğiz ve çağdaş bir kent haline getireceğiz. Bunlarla ilgili bütün hazırlıkları yaptık, bazılarını uygulamaya koyduk. Bunları görev süremiz içerisinde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız'la adım adım takip ederek hayata geçireceğiz." dedi.

Tahsin Yazıcı Mahallesi Muhtarı Selim Sarı da Başkan Selvitopu ve ekibine teşekkür etti. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, Mehmet Akif Ersoy Parkı açıldı. Parkı gezen Selvitopu, millî şairin yapımı tamamlanan büstünü de açtı. Parkta led ışıklandırmalı şelale, 350 metre uzunluğunda koşu parkuru, çocuk oyun alanı ve spor aletleri bulunuyor. Yeşillendirme çalışmalarında ise 400 kg. çim, 206 adet ağaç, 12 bin adet civarında çalı ve mevsimlik yeşillendirme bitkisi kullanıldığı bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de Mehmet Akif Ersoy Parkı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER