İzmir'de Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na 'altın dokunuş'


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçkuyular ile Konak Meydanı arasındaki ulaşımın can damarı konumundaki Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na "altın dokunuşa" hazırlanıyor. Karşıyaka tramvayında ray döşeme çalışmalarının yarısını tamamlayan belediye, Konak hattının ray döşeme çalışmalarına da geçen hafta Hava Eğitim Komutanlığı önünden başladı. Bulvarın kara ve deniz tarafında olmak üzere yola dördüncü şerit olarak projelendirilen Konak tramvayı, çim zemin üzerinde ilerleyecek.

Fahrettin Altay Meydanı-Konak-Halkapınar arasında 12.7 kilometre uzunluğunda olacak, 19 durak ve 21 araçla hizmet verecek Konak tramvayı pik saatlerde 3'er dakika, diğer saatlerde 4-5 dakika aralıklarla çalışacak.
Tramvay yapım çalışmaları ile koordineli olarak orta refüj kaydırılarak, mevcut haliyle tuzlu zemin ve dar alanda gelişemeyen düzensiz bitkiler, yeni yol profiline uygun olarak düzenlenerek rehabilite edilecek. Bu bölgede, Bornova ilçesi Ankara Asfaltı'ndaki uygulama gibi "yeşil yol" oluşturulacak. "İzmirdeniz-Kıyı Tasarım" projesi kapsamında daha önce Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde kalan Karataş ile Üçkuyular-Göztepe İskele arasındaki kıyıları düzenleyerek yepyeni bir görünüm kazandıran ve nostaljik beş adet ahşap iskeleyi hizmete alan Büyükşehir Belediyesi, 1.5 kilometrelik sahil bandı ile birlikte 30 bin metrekarelik alanı yepyeni bir görünüme kavuşturmuştu. Sahil şeridini seyir amfileri, bisiklet ve engelli yolları, bölgeye özel tasarlanmış kıyı mobilyaları ve balık tutma birimleri ile donatan, bölgeyi daha yeşil ve aydınlık hale getiren belediye, şimdi de Karataş Mithatpaşa ile Göztepe yaya üst geçidi arasında düzenleme çalışmalarına başladı. Bulvarın trafiğini rahatlatmak ve bölgeye yeni bir soluk getirmek amacıyla Mithatpaşa Parkı önünde tasarladığı karayolu alt geçidinde inşaat çalışmalarını sürdürüyor. Bölgedeki trafiğin yer altına alınmasıyla üst kısımda ortaya çıkacak 42 bin metrekarelik alan, kıyı tasarım projesi kapsamında yeniden düzenlenip yeşillendirilecek. Yolun yer altına alınmasıyla meydan, yoğun trafik gürültüsünden de uzaklaşacak. Ayrıca yeni düzenleme sayesinde Mithatpaşa Parkı'nın kara tarafında kalan tarihî doku da daha görünür ve algılanır hale gelecek.

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın hem İnciraltı bölgesi hem de Çeşme otoyolu ile kesintisiz ulaşımını sağlamak için düğmeye basan Büyükşehir Belediyesi, marina kavşağında oluşturacağı karayolu alt geçidi için proje ihalesini yaptı. Projenin kısa sürede tamamlanmasının ardından, bulvarda Hava Eğitim Komutanlığı önünden başlayıp Çeşme otoyoluna transit geçişi sağlayacak yaklaşık 300 metrelik karayolu alt geçidinin yapım ihalesine çıkılacak. Büyükşehir Belediyesi, bulvar aksı üzerinde oluşabilecek otopark sıkıntısının aşılması için de Göztepe bölgesinde 2 bin araba kapasiteli yer altı otoparkının proje çalışmalarını sürdürüyor. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na 'altın dokunuş' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER