İzmirli dağcılar, Afyon Frig Vadisi'ne hayran kaldı


Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesi sınırları içinde bulunan Frig Vadisi Türkiye'nin değişik bölgelerinden ziyaretçi akını devam ediyor. İzmir Dokuz Eylül Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DEDAK) üyeleri de bölgedeki Frig kalıntılarını karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.

Kültür gezisi kapsamında Ayazini Metropolisi'ni, Antik Roma Kilisesi'ni ve kaya yerleşimlerini gezen DEDAK üyeleri peri bacalarının ve Avdalaz Kalesi'nin eşsiz manzarasını keşfe çıktı. Daha donra Göynüş Vadisi'ne ulaşarak, dünyada başka bir eşinin zor bulunabileceği Yılantaş, Aslantaşve Maltaş Anıtlarını ziyaret eden ekip üyeleri, özellikle Maltaş Anıtı yakınlarındaki antik su kanallarını ilgi ile inceledi.

BOL BOL FOTOĞRAF ÇEKTİLER

Rota üzerindeki antik yolları ve peri bacalarını hayranlıkla karşılayan ziyaretçiler Üçlerkayası köyünde antik şarap mahzeni, mitolojik zindan ve kaya mezarlarını gezdikten sonra gün batımını Emre Gölü'nde karşıladı. Burada göçmen kuşlar ve kızıl güneşin göl suları ve kırkmerdiven antik harabeleri üzerindeki eşsiz ışığı ekipte bulunan fotoğraf severler için unutulmaz bir manzara oluşturdu. Bol bol fotoğraf çeken DEDAK üyeleri Frig Vadisi'nin daha çok tanıtılması gerektiğini kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber İzmirli dağcılar, Afyon Frig Vadisi'ne hayran kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER