Japonya'dan iki Türk'e 'yükselen güneş ve kutsal hazine' nişanları


Japonya hükümeti; ülkenin gelişimine önemli katkıları olan ve sonbahar döneminde 89 yabancı kişi olarak belirlediği nişan verilecekler listesine iki Türk vatandaşın ismini de ekledi.

1987-1991 yılları arasında Tokyo Büyükelçiliği yapan Umut Arık ile Japonya Büyükelçiliği'nin 37 yıllık personeli İnci Güralp'ın 'yükselen güneş ve kutsal hazine nişanı' ile ödüllendirilmesine karar verildi.

Japonya hükümetinin her yıl ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde iki kez takdim ettiği nişanlara sonbahar dönemi için 3 bin 965 Japon vatandaşı ile 89 yabancı ülke vatandaşı layık görüldü.

Yabancılar arasında bulunan Büyükelçi Umut Arık'a; iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin geliştirilmesine ve karşılıklı anlayışın güçlendirilmesine önemli katkısı nedeniyle 'altın ve gümüş yıldızı-yükselen güneş nişanı' takdim edilecek.

37 yıldır Türkiye'nin Japonya Büyükelçiliğinde yerel personel olarak çalışan İnci Güralp'e de katkılarından dolayı 'altın ve gümüş ışıklar-kutsal hazine nişanı' takdim edilecek.

Ayrıca Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Modern Diller Bölümünde Japonca öğretim üyesi olarak görev yapan Dr. Michiko Wakui Şendil de Japoncanın eğitimine ve yaygınlaştırılmasına katkısı nedeniyle 'altın ve gümüş ışıklar-kutsal hazine' nişanı ile onurlandırıldı.

Japonya Büyükelçiliğinden yapılan açıklamaya göre; nişan tevdi töreninin Aralık ayında gerçekleştirilmesi planlandı. CİHAN
<< Önceki Haber Japonya'dan iki Türk'e 'yükselen güneş ve kutsal hazine'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER