Kadına şiddeti, siyah balon bırakarak protesto ettiler


Aile ve Sosyal Politikalar Çankırı İl Müdürlüğü 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde 'Kadına Şiddete Hayır' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan kadın ve erkekler siyah balon bıraktı, 'kadına şiddete hayır' yazan panoya boyalı ellerini bastı.

Yunus AVM'de düzenlenen etkinliğe, İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Yıldırım yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: "Mevzuat ve yönetmelikler bütün ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde de özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, biz reform yapabilecek şekilde gerçekten ciddi işlere imza attık. Kanun ve mevzuat açısından her türlü eksikliğimizi giderdik 62-84 kadına şiddete hayır yasası çıkartıldı, yaptırımları çok güçlü olan bir yasa ama maalesef yine bu tür gündemlerle biz bir araya gelmek durumunu hissediyoruz. Aslında İslam toplumlarında bunun hiçbir şekilde gündeme gelmemesi gerekir. Çünkü Yüce Allah Kuran-ı Kerim'de 'Biz insanı en güzel şekilde yarattık' ifadesiyle bize mantığı ifade ediyor. İnsan denildiği zaman bunun içerisinde kadın, erkek, çocuk, engelli hepsini kavrayan bir kapsam renk, mezhep, inanç demiyorum yani 'ben bana inananları en güzel şekilde yarattım' ifadesi değil de insanı en güzel şekilde yarattım deniliyor. O zaman Allah-ü Teala'nın en güzel yaratmış olduğu bir varlığa hakaret aslında Allah-ü Teala'ya karşı olan bir saygısızlığın ifadesidir, bir günahın simgesidir, öyle düşünüyorum."

Yıldırım konuşmasının sonunda Peygamber efendimizden bir örnek vererek, şöyle devam etti: "Peygamber efendimize biri gelir ve der ki 'Ya Resulallah ben falanca kadın ile şöyle şöyle şeyler düşünüyorum' da diyerek hiç ağza alınmayacak kelimeler kullanır. Peygamber efendimizin arkadaşları hiddetlenir 'bak şu densiz adama sen Resulallah'ın yanında nasıl böyle şeyler konuşursun' dediğinde Peygamber efendimiz gayet sakin bir şekilde 'durun karışmayın' der ve ona şu soruları sorar der ki 'senin annen var mı?' 'Var', 'kız kardeşin var mı?' 'Var', 'halan var mı?' 'Var' ve böylece bayan akrabalarını tek tek sayar 'peki senin o bayan hakkında düşündüğün şeyi bir başkası senin annen için düşünmüş olsaydı hoşuna gider mi?' 'Öfkeyle gitmezdi tabi' demiş. Öyleyse unutma ki her bir bayanın aynı zamanda bir babası, aynı zamanda bir eşi, aynı zamanda bir kardeşi vardır onlarında bu hoşuna gitmez denildiği zaman özür diliyor ve işlemiş olduğu kabahatin ne kadar kötü olduğunu anlıyor."

Açıklamanın ardından kadınlar ve erkekler siyah balon bıraktı, 'kadına şiddete hayır' yazan panoya boyalı ellerini bastı.
protesto-ettiler-1948183.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Kadına şiddeti, siyah balon bırakarak protesto ettiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER