Kadınları meslek sahibi yapacak projeye 90 bin TL destek


Hatay'ın Erzin ilçesinde Kadın Dayanışma Derneği'nin iş sahibi olmayan katınlara mesleki beceri kazandırmak amacıyla hazırladığı projeye 90 bin TL hibe desteği verildi.

'Gel Bize Katıl Bize' isimli proje kapsamında, mesleki becerisi olmayan kadınlara yönelik kurslar açılacak. Ücretsiz verilecek kurslara Suriyeli kadınlar da katılabilecek.

Dernek yöneticilerinin hazırladığı projeye, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı 90 bin TL destek verecek. Derneğin 3 yıl önce engellilere yönelik hazırladığı bir başka proje de Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'ndan (DOĞAKA) 75 bin TL hibe kazanmıştı.

Dernek yöneticileri projeyi tanıtmak için Atatürk Parkı'nda toplantı düzenledi. Etkinliğe, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Songül Karaosmanoğlu, siyasi parti temsilcileri ve dernek üyeleri ile çok sayıda kadın katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Songül Karaosmanoğlu, "Projemizin hedefi işsiz ve mesleki vasfı olmayan bayanları meslek sahibi yapmak. Onları üretir hale getirmek. Giyim, abiye, süsleme, kalıp çıkarma, cam füzyon ve cam süsleme gibi çeşitli kurslar açacağız. Meslek sahibi olan bu kadınlar üretir hale geldikleri için mutlu olacaklar. Para kazanacaklar. Ailelerine maddi katkı sağlayacaklar." dedi.
Projeyi Erzin Kaymakamlığı ve Erzin Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa yürüteceklerini söyleyen Songül Karaosmanoğlu, toplantıya katılanlara derneklerine sahip çıkmaları çağrısında bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Kadınları meslek sahibi yapacak projeye 90 bin TL destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER