KAGİDER: Kadın temsiliyetinde 7 Haziran'ın ötesine geçilemedi


Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar, 7 Haziran seçiminde 98 olan kadın vekil sayısının 1 Kasım'da 75'e gerilediğinden dert yandı.
Oktar, "1 Kasım seçiminin, kadın temsiliyetinde önemli bir artışla bizleri umutlandıran 7 Haziran seçim sonuçlarının çok daha ötesine geçmesi yönünde beklentimizin ne yazık ki karşılanmadığını ifade etmeliyiz." dedi.

Oktar, 1 Kasım seçimi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Oktar, açıklamasındada seçimlerin Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundu ve "26. dönem TBMM üyelerine yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. KAGİDER olarak seçimlerin güven içinde geçmiş olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Oktar, şunları dile getirdi:

"Halk, parlamento aritmetiğini tek parti hükümeti olarak belirledi. KAGİDER olarak en büyük temennimiz, Türkiye'yi yönetecek yeni hükümetin bir an evvel hayat bulması ve ülkemizin bütününün iyiliğini esas alan, kapsayıcı, ekonomik istikrarı devamlı kılacak bir refah ortamının yaratılmasıdır. Kadının her alanda güçlenmesini savunan bir sivil toplum örgütü olarak yeni dönem kadın milletvekillerimizi gönülden tebrik ederiz.

Sonuçları ele aldığımızda bu seçimin kadın temsiliyetinde önemli bir artışla bizleri umutlandıran 7 Haziran seçim sonuçlarının çok daha ötesine geçmesi yönünde beklentimizin ne yazık ki karşılanmadığını ifade etmeliyiz. Elimizde bulunan sonuçlar 2011 seçimlerinde 79 ve 7 Haziran seçimlerinde 98 olan kadın milletvekili sayısının 1 Kasım seçimllerinde 75'e gerilediğine işaret etmektedir. Kadın vekil oranın inmesine karşın, yeni hükümette daha çok kadın bakan olmasını bekliyor ve bunun gerekliliğine kanaat getiriyoruz. KAGİDER olarak Türkiye'de yaşayan tüm kadınlar adına talebimiz, yeni hükümetin bireysel hak ve özgürlükler gibi konularda zihinsel dönüşümü temin etmesi ve ekonomi programlarında istihdam, kadın istihdamı gibi konulara önem vermesidir. Tüm bunların ötesinde en büyük temennimiz; Türkiye genelinde gittikçe hâkim olan ayrımcı söylemlerin ve kutuplaşmayı pekiştiren anlayışın diyalog ve toplumsal uzlaşı ile sona erdirilmesi yönündedir. KAGİDER olarak, ülkemizde yeniden ekonomik kalkınma, istikrar, barış ve huzur ortamının inşa edilmesini bekliyoruz. KAGİDER, bu süreçte diyaloğa katkı sunmak için gerekeni yapmaya açıktır. Bundan böyle ülkemizin içinde yer aldığı sorunları hep beraber göğüsleyeceğimiz, toplumsal uzlaşı ve barışa birlikte ilerleyeceğimiz, hem ekonomik anlamda hem de bireysel hak ve özgürlükler anlamında daha güçlü bir Türkiye diliyor, yeni hükümetin bunları sağlayacak adımları en kısa zamanda atmasını bekliyoruz."


CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER