Kahtalı çiftçiler, Tarım Fuarı'na katıldı


Kahtaçiftçiler, Kahta Ziraat Odası Başkanlığı organizasyonunda ve GAP-TEYAP Model Uygulama Programı kapsamında Antalya' da gerçekleştirilen Değerlendirme ve Fuar Gezisine katıldı. Kahta Ziraat Odası Tarım Danışmanı Mutlu Şahin, geziyle çiftçilerin tarımda yeniliklerin ve değişimin yerinde görme imkanı bulduklarını söyledi.

GAP BKİ tarafından 2011 yılından beri yürütülen 'GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi' kapsamında düzenlenen ve 3 gün süren Fuar gezisine GAP bölgesinden 156 çiftçi, 27 tarım danışmanı, 45 gıda tarım hayvancılık bakanlığı personeli, 22 GAP BKİ Personeli olmak üzere 250 kişi katıldı. Geziye Kahta'dan iki tarım danışmanı ile 20 çiftçi katıldı.

Kâhta Ziraat Odası Tarım Danışmanı Mutlu Şahin, "Kahta Ziraat Odası olarak geziye 2 danışman 20 çiftçi olarak katıldık. Gezi hem teknik eleman olarak bizler hem de çiftçilerimiz için oldukça verimli geçti. Yöremiz çiftçilerine tarımda yeniliklerin ve değişimin yerinde görme imkanı buldu. Üç günlük program süresince; GAP-TEYAP Model kapsamında 2016 yılı için öngörülen hedefler ve hedeflere yönelik yapılması planlanan faaliyetler, modelden beklentiler nelerdir, eğitim programlarının nasıl belirlendiği ve kapsamı, yayım faaliyetlerinin amaç ve hedefleri konularında proje yürütücülerinin sunumları yapıldı." dedi.

Çiftçi örgütleri bünyesinde tarımsal danışmanlık hizmetlerinin etkin olarak yapıldığı Antalya' da mevcut durumu yerinde inceleme fırsatı bulduklarını açıklayan Tarım Danışmanı Şahin, "Gezi süresince konusunda uzmanlaşmış tarım danışmanlarının katılımı ile tarımsal danışmanlık hizmetlerini yapan çiftçi örgütleri hizmet alanları hakkında faydalı bilgi paylaşımlarımız oldu. GAP-TEYAP Model kapsamında çalışılan çiftçi örgütlerinin üyesi olan çiftçilerin ve tarım danışmanlarının kapasitelerinin artırılması için güncel tarım teknik ve teknolojilerinin izlenerek farkındalığın sağlanması konusunda GROWTECH tarım fuarı ziyaret edilerek, Solar enerji, ürün işleme ve paketleme makine ekipmanları konularında da çiftçilerimiz bilgilendi." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Kahtalı çiftçiler, Tarım Fuarı'na katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER