Kamalak: AKP, Cenevre'de bir figüran haline gelmiştir


Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, hükümetin Suriye konusunda yanlış politikalar uyguladığını belirterek, "Maalesef bölgede küresel aktör olma iddiasıyla yola çıkan AKP, Cenevre'de masada yer alıp almayacağı bile tartışma konusu olan bir figüran haline gelmiştir." dedi.

SP lideri Kamalak, parti genel merkezinde gündemi değerlendiren bir basın toplantısı düzenledi. Hükümeti eleştiren Kamalak, "Suriye konusunda ortaya koyduğu bu yanlış politika, bin yıllık şanlı bir tarihe sahip Türkiye'yi, PYD gibi bir taşeron örgüt ile aynı masaya oturup oturmamayı tartışacak seviyeye düşürmüştür. Bunun tartışılması bile Türkiye'nin düşürüldüğü aciz ve şahsiyetsiz bir dış politikanın en somut örneğidir. Şundan eminiz. Bugüne kadar hep aldatıldık, kandırıldık, safmışız demeyi adet haline getiren Ak Parti hükümeti kısa bir süre sonra, Suriye konusunda da emin olun 'eyvah, yine aldatıldık, bizi yine kandırmışlar. Biz çok safmışız.' diyeceklerdir." ifadelerini kullandı.

Cenevre'de Suriye hükümeti ve muhaliflerinin 29 Ocak tarihinde yapacağı barış görüşmelerine de değinen SP Genel Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her ne kadar adında barış geçse de bu görüşmeler, barış değil 'savaş' görüşmesidir. Küresel emperyalizmin Suriye'yi bölme parçalama görüşmesidir. Tıpkı bundan yüzyıl önce Mondros'ta Sevr'de Lozan'da yapıldığı gibi şimdi de Cenevre'de bir başka İslam ülkesi parçalanarak, haritası yeniden çizilmeye çalışılmaktadır."

Kamlak, "Biz en başından beri uyardık. Bütün gücümüzle haykırdık. Bütün bu tartışmalar 'Büyük Planın küçük parçalarıdır. Asıl plan büyük İsrail projesidir' dedik. Ne gariptir ki Osmanlıyı paramparça eden, Sevr'in, Mondros'un Lozan'ın adı hep barış anlaşmasıydı. Şimdi de Cenevre barış anlaşmasıyla aynı kirli oyun sahnelemekte, aynı sinsi plan yeniden devreye sokulmaktadır." açıklamasını yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kamalak: AKP, Cenevre'de bir figüran haline gelmiştir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER