Kar maskeli soyguncular, bir saatte iki market soydu


Ankara'da bir saat içerisinde iki marketin para kasalarını çalan kar maskeli, pompalı tüfekli hırsızların yeni görüntüleri ortaya çıktı. Markette bulunan bayan müşteriler panik anı ile zanlıların kasaları çalma anı kameraya yansıdı.

Olay, önceki gün akşam saatlerinde Keçiören ilçesinde gerçekleşti. Kar maskesi takan ve ellerinde pompalı tüfek bulunun iki zanlı çalıntı olduğu öğrenilen bir otomobille iki ayrı marketi soydu. Zanlılar, yaklaşık 5-6 bin lira bulunan kasalarla kayıplara karıştı. Zanlıların soydukları iki marketin de bir şahsa ait olduğu öğrenilirken, hırsızlık anı güvenlik kameralarına yansıdı.

ARKADAŞI DIŞARI ÇIKINCA, KUCAKLADIĞI KASALARLA KAPIYI AÇAMADI

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, iki zanlı hızla markete giriyor. Bu sırada markette bulunan 3 bayan panik içinde sağa sola kaçıyor. Şaşkınlık yaşayan bayan müşteri, bir süre sonra hırsızın uyarısıyla buradan uzaklaşıyor. Pompalı tüfekli zanlı, kapıyı gözetlerken diğer zanlı hızla kasaların olduğu bölüme yöneliyor. Para kasalarını hızla yüklenen zanlı kasaları önce kapının önüne bırakıyor. Ardından kasaları yüklenen zanlı, arkadaşının dışarıyı kontrol için çıkmasıyla kapıyı açmakta zorlanıyor. Saniyeler sonra arkadaşı gelip, kapıyı açıyor. Zanlılar daha sonra geldikleri otomobile binip, hızla buradan ayrılıyor.

Mağazanın kapanmasına yarım saat kala hırsızların elinde silahla iki kişinin markete girdiğini anlatan market sahibi Eyüp Erdem, "Personeli korkutup, kasa altlarını alıp kaçıyorlar. O sırada müşteriler de var. Muhtemelen daha önceden keşif yapmışlardır. Keşif olmadan bunu yapamazlar. Diğer dükkanda buraya 7-8 dakika mesafe uzaklıkta. Önce oraya giriyorlar. Sonra gelip buraya geriyorlar. Daha sonra kaçıyorlar." diye konuştu.

Çalınan kasalarda 7-8 bin lira civarında nakit para bulunduğunu belirten Erdem, hırsızların verdiği zararın ise yaklaşık 60-70 bin lira olduğunu kaydetti.

Güvenlik kameralarını inceleyen emniyet güçleri, zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

CİHAN
<< Önceki Haber Kar maskeli soyguncular, bir saatte iki market soydu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER