Kars'ın kardan adamlar Nisan'a kadar erimiyor


Kars'ta kar, tipi ve soğuk hava etkisini giderek artırıyor. Şehirde her yer buz kesiyor. Araçlar buzlu yollarda güçlükle ilerliyor. Vatandaşlar ise günlük yaşantılarına ara vermeden devam ediyor. Şehirde yapılan kardan adamlar ise Nisan ayına kadar erimiyor.

Türkiye genelinde etkisini artıran kar yağışı dün akşam saatlerinden itibaren Kars'ta da etkili oluyor. Kar sonrası soğuk ve rüzgarlı hava tipiye dönüşürken, şiddetini giderek artırıyor. Görüş mesafesi yer yer 20 metreye kadar düşerken, çatılarda dev buz sarkıtları oluştu.

KARS'IN KARDAN ADAMLARI ERİMİYOR

'Kar, kış, kıyamet' denilince akla ilk gelen illerden biri olan Kars'ın soğuklarında her yıl iş yeri önlerine yapılan kardan adamlar ise Kars'ın simgesi olma yolunda ilerliyor. İş yerlerinden birinin önüne yapılan kardan adam için vatandaşlar, Nisan ayına kadar erimeyeceğini, poşetten şapka taktıkları kardan adamın uzun süreli olması için su takviyeli dondurduklarını söylüyor.

Öte yandan Meteorolojiden alınan bilgiye göre, gece saatlerinde hava sıcaklığının eksi 24 derecelere kadar düşeceğini gündüz saatlerinde ise eksi 18'leri bulacağı kaydedildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kars'ın kardan adamlar Nisan'a kadar erimiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER