Kayağın efsane ismi Buechel, gençlere seslendi: Tutkulu olun

Kayağın efsane ismi Buechel, gençlere seslendi: Tutkulu olun

Türkiye Kayak Federasyonu'nun davetlisi olarak Erzurum'a gelen dünyaca ünlü kayak şampiyonu Marco Buechel, genç kayakçılara başarılı olabilmeleri için tutkulu olmalarını ve çok çalışmalarını istedi.

Türkiye'de kayak sporunun gelişmesine katkı sunmak amaçlı Türkiye Kayak Federasyonu önceki gün HEAD firmasıyla anlaşma imzaladı. HEAD'in marka yüzü 4 kez dünya kayak şampiyonluğu bulunan ve 6 kez olimpiyatlarda yarışma şansını yakalamış olan Marko Buechel, Erzurum Palandöken dağındaki Sway Otel'de genç sporcularla bir araya geldi. Başarı hikayesini ve tecrübelerini paylaşan Buechel, genç sporculardan çok çalışmalarını istedi. Dünya şampiyonu olmanın zor ve güçlü bir tutku gerektirdiğine dikkat çeken Buechel, "Sizlerin arasından dünya, olimpiyat şampiyonları çıkacağına inanıyorum. Ancak çok çalışırsanız, tutkulu olursanız ve iyi bir motivasyona sahip olursanız sizler de şampiyon olabilirsiniz. Şampiyonluk zirvesinde bir Türk sporcusunu görmeyi çok isterim." diye konuştu.

Türkiye'ye ve Erzurum'a ilk kez geldiğini de belirten Marco Buechel, "Türkiye'ye gideceğimi söylediğimde bana denize ve kumsala mı gidiyorsun dediler. Türkiye'de Erzurum'da böylesine güzel kış sporları merkezinin bulunduğundan kimsenin haberi yok." diye konuştu.

Buechel, söyleşinin sonunda kura ile 10 sporcuya imzalı tişört hediye etti. Hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Türkiye'nin kış sporlarında büyük bir ivme kazandığını söyledi. Yarar, özellikle Erzurum'dan geleceğin şampiyonlarının çıkması için bütün imkanları seferber ettiklerini de sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Kayağın efsane ismi Buechel, gençlere seslendi: Tutkulu olun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER