Kayserigaz: Abonelerden talep gelemeden ödeme yapılmıştır


Kayserigaz, doğalgaz şirketlerinin abonelerden fazla para aldığına dair açıklamalarla ilgili olarak, "Kayserigaz, 2010-2013 yılları arasında almış olduğu bu bedelleri, abonelerden Kayserigaz'a herhangi bir talep gelmesini beklemeden, 2 yıl önce abonelere iadesini gerçekleştirmiştir." duyurusunu yaptı.

Şirketi yaptığı yazılı açıklamada, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu, bazı doğalgaz dağıtım şirketlerinin abonelerinden fazla ücret aldığının tespit edildiği, fazla ücret alan şirketler listesinde Kayserigaz'ın da isminin bulunmasını içeren açıklaması sebebiyle Kayserigaz, bu açıklamayı yapma gereği duymuştur." denildi.

"Söz konusu habere konu olan bedel 'İç Tesisat Kontrol Bedeli' adı altında abonelerin abonelik işlemleri sırasında alınan ve miktarı EPDK tarafından belirlenen bedeldir" diye belirtilen yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Bu bedelin tahakkuku ile ilgili olarak, bazı doğalgaz dağıtım şirketleri bu bedeli her aboneden alırken, bazı doğalgaz dağıtım şirketleri bir daireye ilk kez abonelik yapılırken tahsil etmişlerdir. EPDK aldığı bu kararla mevzuattaki belirsizliği gidermiş ve sadece bir daireye ilk kez abonelik yapılırken bu bedelin alınabileceği kararını vermiştir. EPDK bu kararı alırken geçmişte bu uygulamayı farklı yapan şirketlere, bu uygulamanın EPDK'nın açıkladığı görüşü doğrultusunda yapılması gerektiğini bildirmiştir. Bu görüş sonrası Kayserigaz, 2010-2013 yılları arasında almış olduğu bu bedelleri, abonelerden Kayserigaz'a herhangi bir talep gelmesini beklemeden, 2 yıl önce abonelere iadesini gerçekleştirmiştir. Ayrıca bedellerin iade edilmesine dair bilgilendirme, abonelere iletilen aylık tüketim faturalarının alt kısmından ve www.kayserigaz.com.tr internet adresimizden açıklama, SMS, e-mail, ve müşteri hizmetleri panomuzdan ilan ile de sağlanmıştır."
CİHAN
<< Önceki Haber Kayserigaz: Abonelerden talep gelemeden ödeme yapılmıştır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER