Kayserililer bayram namazı için camilere akın etti


Kayserililer, kurban kesim öncesinde bayram namazı için camilere akın etti. Hep birlikte kılınan bayram namazı ve yapılan duaların ardından cami içinde bayramlaşma oldu. Bayramlaşmaya katılan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner yıldız, Türkiye'de bulunan Suriyelilere bayramda sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Kayserililer sabah erken saatlerde bayram namazı için camilere akın etmeye başladı. Özellikle tarihi Hunat Camii vatandaşların ilgi gösterdiği camiler arasındaydı. Duaların yapıldığı bayram namazı öncesinde tekbirler getirildi. Daha sonra imam bayram namazının nasıl kılınacağını anlattı. Ardından bayram namazı kılındı. Bayram vaazının ardından cami içinde vatandaşlar bayramlaştı. Bayramlaşmaya eski bakan Taner Yıldız ve Vali Orhan Düzgün de katıldı.

Bayramlaşma sonrasında açıklamada bulunan Taner Yıldız, İslam aleminin bayramını kutlayarak, bayramda iç savaş nedeniyle ülkelerini terk eden Suriyelilere sahip çıkılması çağrısında bulundu. Yıldız, şehitleri bayram vesilesiyle bir kez daha rahmetle andıklarını belirterek, "Şehit ailelerimize Allah'tan sabır diliyorum. Gazilerimizin de bundan sonraki hayatlarında huzurlu ve sağlıklı bir yaşam sürmesini temenni ediyorum." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kayserililer bayram namazı için camilere akın etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER