Mısır'da 'büyük bayram' kutlanıyor


Mısır'da 'Büyük Bayram' olarak adlandırılan Kurban Bayram'nda camilere eş ve çocuklarıyla akın eden vatandaşlar bayram namazı kıldı.

Tekbirler getirerek camilere ailece akın eden Müslümanların çoğu, yer kalmadığı için namazlarını dışarıda eda etti.

Başkent Kahire'nin Tegammu El-Hamis bölgesinde bulunan Hasan Şerbetli Camii de bayram namazını kılanlarla dolup taştı. Camide kadın ve çocukların çokluğu da dikkatlerden kaçmadı.

Ramses Meydanı'na yakın Ayn Şems Camii'nde de benzer manzaralar vardı. Namaza babasıyla gelen Muiz Besim, "Bayramı çok seviyorum, sabah camiye geliyorum sonra havai fişek patlatıyorum, babamla gezmeye gidiyorum." diyerek mutluluğunu anlatıyor. Babasıyla küçük yaşta bayram namazına gelen Yasin Amr da Besim gibi mutlu olduğun belirtti.

Cami cemaatinden Muhammed Abdullah ise aç, susuz ve evsiz kalan Müslümanların düştüğü duruma üzüldüğünü belirterek, "Rabbim zorda kalan tüm Müslümanlara şu Kurban Bayramı'nda yardım etsin." dedi.

Mısır halkının büyük bir kısmı Şafi mezhebine mensup olduğu ve kurban ibadetini sünnet olarak gördükleri için kurbanlıkların önemli bir bölümü arefe günü kesilip dağıtılmaya başlandı. Mısır'da da hayır kurumları özellikle Ramazan Ayı ve bayramlarda tüm fakirlere et ve gıda yardımında bulunuyor.

100 MAHKUM AFFEDİLDİ

Mısır'da artık bir örf gibi kabul edilen suçluları affetme bu bayramda da gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin hapiste olan 100 kişiyi affettiği duyuruldu. Affedilen suçluların bir kısmının ciddi hastalıklardan muzdarip oldukları belirtildi. Ayrıca Sisi de bayram namazını eski Savunma Bakanı adına yaptırdığı Kahire'nin Tegammu Hamis bölgesindeki Hüseyin Tantavi Camii'nde kıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Mısır'da 'büyük bayram' kutlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER