Kayyumların gazeteci kıyımı devam ediyor


Yönetimine polis eşliğinde el konulan Kanaltürk, Bugün TV, Millet gazetesi ve Bugün gazetesi çalışanlarının bir çoğu mesai için geldikleri iş yerlerine alınmadı. Hangi kritere göre hazırlandığı belli olmayan bir listede isimleri olduğu için binaya alınmayan ve sonrasında da iş akitlerinin feshedildiği söylenen çalışanlar, polisler tarafından geri çevrildi. Yaşadıkları durumu içlerine sindiremediklerini belirten kurum editörlerinden ikisi istifa ettiklerini açıkladı.

Medya kuruluşlarına yönelik operasyonun ardından İpek Medya Grubu'na atanan Kayyum yönetiminin uygulamaları dikkat çekiyor. Operasyon yapılan günden bu yana kuruluşta iş yaptırılmayan çalışanlar için bir liste oluşturulduğu ve bu listede ismi bulunanların binaya alınmadığı belirtildi. Kurumda çalışan bazı gazeteciler de sabah mesai için geldikleri iş yerlerine alınmadı. Polisler tarafından binaya girişlerine izin verilmeyen gazeteciler, polisin elinde bir liste olduğunu ve bu listede ismi olanların binaya alınmadığını söyledi.

Bugun.com.tr'nin yayın yönetmeni Bekir Koç da mesai için geldiği iş yerinde aynı uygulama ile karşılaştı. Binadan çıkarken yaptığı açıklamada, bilgisi olmadan yıllık izne çıkarıldığını ancak iş akdinin feshine yönelik bir bilginin kendisine iletilmediğini söyledi. Koç, "Polise bir liste verilmiş, görevden alınanlar, işine son verilenler gibi farklı kategorilerde. Benim de görevden alındığım yazıyordu. Beni içeriye almadılar. Kayyum ile görüştüm Senelik izne ayrılmam gerektiğini söylediler. Kapıdaki polisler karşılıyor. Yazılı bir evrak istediğimizde veremeyeceklerini söylüyorlar. Hatta o listenin görüntüsünü bile almamıza izin vermiyorlar." dedi.

İlk günden itibaren görev yapmaları engellendiği için istifa kararı aldıklarını belirten iki editör de basın mensuplarına açıklama yaptı. Polis baskısı altında bırakıldıklarını, yayın toplantılarına bile polislerin girdiğini belirten Bugün TV editörlerinden Fatih Akalan, "Bugüne kadar iyotlu su satanların başımıza yönetici olarak atanmasıyla her şey iyot gibi ortaya çıktı. Yaşananlar Türk medyasının son özgür kalesini susturma girişimi. Editörlük yaptığım İpek Medya'ya polis robokopları ve panzerleri aşarak giriyorum. Kapıda terörle mücadele etmesi gereken polislere kimlik gösteriyorum" ifadelerini kullandı.

Kayyumlara soru sorarken bile başlarında bir polisin beklediğini belirten Akalan, " Evrensel gazetecilik ilkelerine uygun olarak fiziksel ve düşünsel anlamda bağımsız gazetecilik yapma imkanımın olmadığını görüyorum. Gazetecilik mesleğimin onurunu koruma adına editörlük görevimden istifa ediyorum" dedi. Kanalın sabah kuşağında haber spikerliği yapan Turan Görüryılmaz da resmi olarak istifa dilekçesini sunduğunu belirterek, kanal önünde bekleyen silahlı polisler ve oluşan manzaranın hiç kimseye yakışmadığını söyleyerek bu şartlar altında çalışmayı kabul etmedikleri için istifa kararı aldıklarını belirtti. Görüryılmaz ve Akalan daha sonra arkadaşları ile vedalaşarak İpek Medya'dan ayrıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Kayyumların gazeteci kıyımı devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER