Kazakistan'da dövizzedelerden çarşaflı eylem


Kazakistan'da bankalara dolar borcu olan müşteeriler, tengenin dolar karşısında hızla değer kaybetmesinin ardından Almatı'da çarşaflı miting düzenledi.

Bank Center Credit ve Kazkommersbank önünde toplanan vatandaşlar, borçları geri öderken dolar kurunun 186 tengeden hesaplanmasını istedi. Bu, borcun yarı yarıya düşürülmesi anlamına geliyor.

Başlarına kara çarşaf geçirerek bankaların önüne gelen vatandaşlar banka yönetimi ile borçların yeniden yapılandırılması için bir toplantı talep ederken bu istekleri yönetim tarafından kabul edilmedi. Bankaların kendilerini köle yapmak istediklerini ifade eden mağdurlar, sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.

Petrol fiyatlarındaki düşüşünün ardından Ağustos ayında serbest kur rejimine geçen ülkede sürekli yükselen doların ateşi bir türlü düşürülemiyor. Kazakistan, Venezuela'dan Suudi Arabistan'a petrol zengini pek çok ülkede düşen enerji fiyatlarıyla mücadele etmek için yeni yollar bulmakta zorlanırken Ağustos ayında ülkenin en büyük iki ticaret ortağı Rusya ve Çin'den gelen devalüasyon adımlarının ardından tengenin serbest düşüşüne izin vermişti.eylem-1990591.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Kazakistan'da dövizzedelerden çarşaflı eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER