Kerry, Rus mevkidaşı Lavrov ile Suriye krizini görüştü


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusyalı mevkidaşı Sergei Lavrov ile Suriye krizini görüştü.

Birleşmiş Milletler 70. Genel Kurulu çalışmaları kapsamında New York'ta bulunan her iki bakanın Rusya'nın Suriye'ye yapmak istediği silahlı yardım ile Suriye'de muhtemel bir siyasi geçiş dönemini masaya yatırdığı belirtildi. Pazartesi günü (yarın) görüşmesi beklenen beklenen ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesi öncesi bir araya gelen her iki bakan gazetecilerin sorunlarını cevapladı.

Gazetecilerin Irak'ın Rusya, Suriye ve İran arasında IŞİD'le mücadelede istihbarat paylaşımının olduğu açıklamasının hatırlatılması üzerine Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "IŞİD'e karşı çabaları kordine ediyoruz." dedi. Aynı soruya Kerry ise "Kritik olan şey, bütün çabaların koordine edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu hala koordine edilmiş değil. Sanırım, nasıl ileriye gideceğimiz konusunda kaygılarımız var. Bizde şimdi bunları konuşmak için toplantı yapıyoruz. Başkanlarımız yarın toplantıda bir araya gelecek." dedi.

Kerry, yabancı askerlerin olmadığı barış, istikrarlı ve birliği sağlanmış Suriye için çıkış yollarının bulunmasını umud ettiklerini belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Kerry, Rus mevkidaşı Lavrov ile Suriye krizini görüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER