Kıbrıslı liderlerin eşleri uyuşturucu ile mücadelede edecek


KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu'nun yürüttüğü Karanlığın Gölgesinden Aydınlık Yarınlara Projesi, 15 Şubat'ta düzenlenecek iki toplumlu gösterimle başlıyor.

Proje, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın eşi Meral Akıncı himayelerinde "Dur Deme Zamanı" sloganıyla gerçekleştirilecek. Proje kapsamında, The Dance of Cyprus'un sahneleyeceği "Karanlığın Gösterisi" isimli oyun ilk olarak 15 Şubat Pazartesi günü Güney Kıbrıs'ta yer alacak. Güney'de sergilenecek oyun ise, Rum lider Nikos Anastasiadis'in eşi Andri Anastasiadis'in himayelerinde, uyuşturucunun iki toplumu da tehdit ettiği gerçeğinden yola çıkılarak sahnelenecek.

Proje, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Basın toplantısında projenin amaçları ve hedefleri anlatıldı.

Uyuşturucuya karşı büyük bir farkındalık yaratmak ve toplumsal duyarlılığı yükseltmek amacıyla Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu'nun yürüttüğü "Karanlığın Gölgesi'nden Aydınlık Yarınlara Projesi" ile 5 bin öğrenciye ve toplamda ailelerle birlikte 10 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

DÜRÜST: ÇOCUKLARIMIZIN NEREDE VE KİMİNLE ARKADAŞLIK YAPTIĞINI BİLELİM

Basın toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, uyuşturucuya karşı savaş açtıklarını ve uyuşturucuyu bu ülkede istemediklerini belirterek, uyuşturucu ile mücadelenin 16 Şubat'tan itibaren eğitim müfredatına dahil edileceğini açıkladı.

Dürüst, ailelere; "Çocuklarımızla daha fazla ilgilenelim, onlara vakit ayıralım, çocuklarımızın nerede olduğunu, ne yaptığını, kiminle arkadaşlık ettiğini bilelim. Hangi ortamda olduğunu, kiminle ne paylaştığını bilen bir aile yapısının ülkede egemen olmasını istiyoruz." diye seslendi. CİHAN
<< Önceki Haber Kıbrıslı liderlerin eşleri uyuşturucu ile mücadelede edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER