Kılıçarslan Çanakkale ruhunu Kayseri'de yaşattı


KAYSERİ (CİHAN)- Kayseri Kılıçaslan eğitim Kurumları, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılını kutlama ve şehitleri anma etkinlikleri kapsamında bünyesinde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerin katılımıyla "100. Yılında Çanakkale Ruhu" temalı bir resim sergisi açtı. Sergide; Çanakkale Şehitlik Anıtı'nın minyatürü, şehitlere ait mezar taşları, asker elbiseli öğrencilerle birlikte, Çanakkale Zaferi'ni anlatan resimler ve mehter takımı yer aldı.

Kayseri Forum AVM'deki serginin açılış etkinliği Yılmaz Akansu Koleji Mehteran Takımı'nın gösterisi ile başladı. Misafirlerden büyük alkış alan gösterinin ardından açılış kurdelesini Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hanifi Davarcı ve beraberindeki okul müdürleri kesti. Genel Müdür Hanifi Davarcı, "Kurumumuz bünyesinde sekiz okul yer alıyor ve okullarımızın tamamında sanatsal etkinliklere büyük önem veriyoruz. Bu gün de Çanakkale temalı bir resim sergisini velilerimizin ve Kayseri halkının beğenisine sunduk. 100 resmin yer aldığı sergimiz beş gün süreyle açık kalacak. Öğrencilerimiz bu faaliyetleriyle hem bir sanat eseri meydana getiriyorlar hem de Çanakkale ruhunu hissederek bilinçleniyorlar, bu etkinlikte emeği geçen öğrencilerimizi ve görsel sanatlar dersi öğretmenlerini tebrik ediyorum." dedi.

Konuşmanın ardından davetliler, Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde görev yapan müzik öğretmenleri tarafından icra edilen tasavvufi müzik eşliğinde eserleri büyük bir dikkatle inceledi ve genç ressamlara tam not verdiler. Sergide ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yaklaşık iki aylık süre içerisinde yaptıkları Çanakkale temalı 100 çalışma yer alırken, Çanakkale Anıtı ve sembolik şehitlik de bulunuyor. "100. Yılında Çanakkale Ruhu" temalı sergi 5 gün süreyle açık kalacak.

CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçarslan Çanakkale ruhunu Kayseri'de yaşattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER