Kılıçdaroğlu 'AKP tutsak alınmış parti' dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini AKP’nin Genel Başkanı gibi gördüğünü söyledi.

Kılıçdaroğlu 'AKP tutsak alınmış parti' dedi

Kılıçdaroğlu, AKP listelerinde üç dönem kuralına takılan isimlerin geri dönüşünü ise, “Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı” diye yorumladı.

AKP’nin düşüş sürecine girdiğini ve topluma güven vermediğini belirten Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı işaret ederek “AKP tutsak alınmış bir parti” dedi. Kılıçdaroğlu, “Toplumun önüne ya bana oy verirsin, ya da ben seni acı ve gözyaşına boğacağım şantajı konmuştur. AKP’ye oy veren vatandaşlarımızın da bu gerçeği görerek, asıl seçimlerde başka partilere oy vererek, sürpriz yapmalarını da bekliyorum” diye konuştu. Kılıçdaroğlu bir grup gazeteciyi Genel Merkez’deki makamında sohbet etti ve şu mesajları verdi.

AKP LİSTELERİNDE ERDOĞAN BASKISI

Erdoğan’ın tarafsız olmadığını zaten kendisi de kabul ediyor. Bunu hepimiz biliyoruz zaten. Tarafsızlık kavramı onun için geçerli değil. Kendisini AKP’nin genel başkanı olarak görüyor. Burada ezilen kişi Ahmet Davutoğlu’dur. Sözü dinlenmeyen kişi Davutoğlu’dur. Davutoğlu, listeler bana ait mesajı vermek için sosyal medyada imzasıyla paylaştı ama eminim o imzayı gören herkes gülümsemiştir.

BİT PAZARINA NUR YAĞARDI

Listede eski 3 dönemliklerden yararlandı. Güzel bir atasözü vardı. Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı. 13 yılda o ekip buraya getirdi. Başka kim vardı ki?

AKP DÜŞÜŞ SÜRECİNE GİRDİ, TUTSAK ALINDI

Kimi getirir koyarlarsa koysunlar AKP düşüş sürecine girmişti. AKP’nin kendisi artık topluma güven vermiyor. Çünkü AKP’nin artık bir özgür iradesi yok, siyasi parti olarak. AKP, tutsak alınan bir parti konumunda şu anda. Biz isterdik ki AKP özgürce düşüncelerini ifade eden bir parti olabilsin. Yok öyle bir parti. Onun için Türkiye’de yönetim boşluğu var. Yönetim boşluğu söyleminin varlık nedeni de bu.
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu 'AKP tutsak alınmış parti' dedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER