Kılıçdaroğlu'na istifa çağrıları çığ gibi büyüdü


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sarf ettiği ahlak dışı sözler Ak Partili kadınlar tarafından protesto edildi. Beyoğlu'nda toplanan Ak Parti İstanbul İl kadın kolları üyeleri CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu protesto ederek, sert bir dille kınadı.

Protestonun ardından basın açıklaması yapan Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü, Kılıçdaroğlu'nun siyasette konuşma seviyesini her geçen gün daha aşağı çektiğini belirterek, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 5 Nisan Salı günü CHP Grubu'nda yaptığı konuşmada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Sema Ramazanoğlu hanımefendi hakkında sarf ettiği sözler, artık her türlü seviye mütalaasının üzerinde, ahlaksızlığın ve alçaklığın sözlü cinnete dönüşmüş bir halidir. Korkunçtur, vahimdir, faciadır. Sadece bakanımıza değil, insanlığın en mukaddes ortak değerlerine yöneltilmiş ağır bir saldırıdır. Bütün içtenliğimizle inanıyoruz ki, Kılıçdaroğlu'nun kadın cinsiyetini aşağılamak üzerinden sarf ettiği sözler, bütün kadınlarımızın onurunu en sert şekilde incitmiş, kadınıyla erkeğiyle bütün milletimizin hissiyatını en ağır şekilde yaralamıştır. Kılıçdaroğlu'nun bu menfur sözlerini bütün kadınlarımız adına nefretle telin ediyoruz. Siyasi tarihimize bir siyasetçinin ahlaki sefalet yönüyle yuvarlanabileceği çukuru göstermek bakımından bir utanç vesikası olarak geçecek insanlığımız adına nefretle kınıyoruz" diye konuştu.

"ÜSLUB-U BEYAN AYNIYLA İNSANDIR"

Başkan Döğücü açıklamasında , "üslub-u beyan aynıyla insandır" sözüyle Kılıçdaroğlu'na atıfta bulunarak, "Biz her ne kadar söylediği bu insanlık, erdem, ahlak ve edep dışı sözleri Kılıçdaroğlu'nun insanlık düzey ve anlayışına yakıştırsak da, bakanımızın şahsında aşağılanan kadınlarımıza, siyasetimize ve milletimize yakıştıramıyoruz.
Böyle bir kişinin siyasetimizde yeri olamaz" dedi.

Döğücü, Böyle bir kişinin ana muhalefet partisi Genel Başkanı olarak siyasete devam ediyor olmasının da hem siyasete, hem kadınların onuru, hem de bütün milletimizin insanlık değerleri adına büyük bir zül, büyük bir utanç olduğunu da sözlerine ekledi. Bu nedenle Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet ettiğini söyleyen Döğücü, "Hakareti, seviyesizliği, edep ve ahlak yoksunluğunu bir siyaset tarzı olarak gören bir genel başkanın kendisine yakışmayanı yaparak koltuğunu terk etmelidir" diye konuştu.
Ak Partili grup basın açıklamasının ardından tüm kadınları Kılıçdaroğlu'nu protesto etmeli çağrısında bulunarak bölgeden ayrıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'na istifa çağrıları çığ gibi büyüdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER