Kılıçdaroğlu'ndan canlı yayında bomba koalisyon cevabı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçime 10 gün kala NTV canlı yayınına konuk oldu. Ahmed Arpat'ın sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, HDP'nin, kendilerinden ziyade, AK Parti tabanından oy alacağını iddia etti.

Kılıçdaroğlu'ndan canlı yayında bomba koalisyon cevabı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçime 10 gün kala NTV canlı yayınına konuk oldu. Gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, HDP'nin, kendilerinden ziyade, AKP tabanından oy alacağını söyledi


Kılıçdaroğlu, "AK Parti ile koalisyon yapar mısınız?" sorusuna da yanıt verdi. "Yolsuzluğu kendisine şiar eden partiyle nasıl koalisyon yapacaksınız" diye soran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Sen bunlarla nasıl bir araya geldin diyenlere ne söyleyeceğim? Yolsuzluk diz boyu. Biz hayatımız boyunca yolsuzlukla mücadele ettik, yolsuzluk yapanlarla nasıl bir araya geleceğiz?"

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN KOLALİSYON SORULARINA VERDİĞİ CEVAP

Köşe yazılarında AK Parti seçmenine uyarılar içerikli yazılarda bir koalisyondan, eğer kararsız seçmen sandığa gitmezse 8 Haziran sabahına koalisyonla uyanabiliriz deniyor. Siz koalisyon fikrine nasıl bakıyorsunuz? 

Kemal Kılıçdaroğlu: Koalisyon fikrine sıcak bakmıyorum. İçinde bulunduğumuz şartlar Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını zorunlu kılıyor. 

Şartlar oluşursa koalisyonda yokum mu demek istiyorsunuz? 

Koalisyonlar Türkiye'nin sorununu çözmez. Türkiye'nin sorununu çözecek olan siyasal iktidarın ufku olması lazım. Tek başına iktidar olanlar ceplerini değil vatandaşın cebini düşünmesi lazım. İsraf konusunda kendisine haklılık kazanmak için diyaneti kullanıyorlar. Diyanet İşleri Başkanıyla Papa’yı kıyasladılar. Eğer israf nedir örnek vereceksen sevgili peygamberimizi örnek vermen lazım. 

Olursa bir koalisyon ortamı oluşursa oluşacak koalisyon 4 yıl götürmeli midir yoksa erken seçim söz konusu olur mu? 

Sağlıklı demokrasilerde koalisyonlarda olabilir. Ama bugün Türkiye'nin yaşadığı ciddi bir sorun var hem içerde hem dışarıda. Türkiye'nin yeniden rehabilite edilmesi lazım. Ufku geniş olan, hem bugünü hem geleceği sağlıklı olan bir yönetime ihtiyacı var. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyacı var bu ülkenin. Bizim dışımızda hiçbir siyasal parti bizim gösterdiğimiz net tutarlılığı göstermiş değil. Bizim ortaya koyduğumuz projelerin hiç birisine iktidar dahil hiçbir parti yanlıştır demiyor. Sadece nasıl yapacaksınız diyorlar. Nasıl yapacağımızı biz çok iyi biliyoruz.

 Şartlar bir şekilde bir koalisyonu gerekli kılarsa Cumhuriyet Halk Partisi kiminle yan yana gelir kiminle gelmez kırmızı çizgileri nedir? 

Kemal Kılıçdaroğlu: Biz bütün siyasi partilerle eşit mesafedeyiz hepsine saygı duyarız. 

AK Parti ile bir koalisyon yapar mısınız?

İsrafı ve yolsuzluğu kendisine şiar edinmiş bir parti ile nasıl koalisyon yapacaksınız? Birisi yarın bana dönüp sen seçim meydanlarına kul hakkı yiyene karşıyız diyordun sen nasıl oldu bunlarla bir araya geldin dediklerinde ne diyeceğim? Yolsuzluk diz boyu, yolsuzlukları önlemek yerine dosyaları kapattılar. Yolsuzluk yapanlarla nasıl bir araya geleceğiz. Vatandaşıma açık ve net çağrıda bulunuyorum ben, bu ülkede yoksulluğun, yolsuzluğun bitmesini istiyor musun? Siyasi iktidar diğer partilere hesap versin istiyor musun? Herkesin karnının doyduğu bir düzeni istiyor musun? O zaman 4 yıl yetki ver nasıl yönetilir hem sen gör hem bütün dünya görsün. Ben halktan birisiyim. Aristokrat bir aileden gelmedim ben. 7 çocuklu bir aileden geliyorum. Rahmetli annem okuma yazma bilmezdi. 7 kardeşten üniversiteye giden sadece bendim. Devletin sınavlarına girdim en zor sınavları başardım, önemli mevkilerde görev yaptım. Ama hiçbir zaman asla kim kalkıp Kemal Kılıçdaroğlu yolsuzluk yaptı diyemedi. Devleti aynı anlayışla yönetmek istiyoruz.



<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan canlı yayında bomba koalisyon cevabı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER