Kış aylarında meydana gelen yangınların yüzde 50'si baca yangınlarından


Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Havza Bölge İtfaiye Grup Amirliği, kış aylarında yaşanabilecek yangınlara karşı vatandaşları uyararak, kış aylarında meydana gelen yangınların yüzde 50'sini baca yangınları olduğunu açıkladı.

Ev ve iş yerlerinde bulunan kalorifer dairelerinin, kazanların ve bacaların, üzücü olaylara sebebiyet verilmemesi için şimdiden bakımlarının periyodik olarak yapılması gerektiğini ifade edildi.

Havza Bölge İtfaiye Grup Amiri Yavuz Durak, birçok resmi kurumun kalorifer bacalarının temizlendiğini bildirdi. Sobaların elektrik tesisatlarından uzak yerlere kurulması ve çıkan küllerin çöpe atılmayarak ayrı depolanması, baca küllüklerini de periyodik olarak temizlenmesi gerekliliğe işaret eden Durak, "Bacaların düzenli temizlenmesi ve ev içerisindeki soba borularının bağlantı yerlerinin iyi yapılması çok önemli. Ayrıca yatay durumdaki borular sabitlenmeli. Vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken bir hususta elektrikli ısıtıcıları uzun süre kullanmamalı. Ayrıca çatı katlarında bacaların geçtiği bölgelere yanıcı ve parlayıcı maddelerin konulmaması çok önemli. Bu şekilde üzücü olayların önüne geçilebilir." dedi.

Havza Bölge İtfaiye Grup Amirliğinin Havza, Kavak, Asarcık ve Ladik ilçelerine hizmet verdiğini hatırlatarak, "Yangın ihbarı için bizleri arayan vatandaşlarımız bulundukları ilçeleri söylemeleri bizim hızlı bir şekilde olay yerine intikalimiz için önemli. Bazı ilçelerimizde aynı isimi taşıyan mahalle ve caddelerimiz var. Bize ihbar esnasında ilçe isimlerinin söylenmesi bu nedenle önemli bir nokta." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kış aylarında meydana gelen yangınların yüzde 50'si... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER