KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Basın özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmezidir

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Basın özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmezidir

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, basın özgürlüğünün demokrasinin en vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi olduğunu söyledi. Bazı ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Çanakkale'ye gelen Akıncı, programına Vali Hamza Erkal'ı makamında ziyaret ederek başladı.

Hükümet konağı önünde törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Akıncı, daha sonra Vali Erkal ile görüştü. Valilik anı defterini de imzalayan Akıncı ile Erkal, birbirlerine hediyeler takdim etti. 37 yıl aradan sonra Çanakkale'ye gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirten KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, daha sonra Ankara'daki bombalı terör saldırısıyla ilgili kısa bir açıklama yaptı. KKTC'de de üç gün yas ilan ettiklerini belirterek, "Her şeyden önce Türkiye'de birkaç gün önce, 97 cana mal olan bir terör eylemi yaşandı. KKTC olarak öncelikle Türkiye'nin bu büyük acısını paylaştığımızı paylaşmak isterim ve bunun bir son olmasını dilerim, çünkü amaç ne olursa olsun ve nasıl kutsanırsa kutsansın, herhangi bir amaca ulaşmanın yolu kesinlikle terör eylemleri olamaz. Zaten terör eylemleri, başlıbaşına o ülkeyi karıştırmaya yönelik, kaosa yönelik eylemlerdir ve böylesi büyük bir olay, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu çapta ilk kez yaşanan bir olaydır. Bu nedenle yaşamını kaybedenlere rahmet diliyorum. Geride kalanlara başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum, tüm Türkiye halkına. Biz de bu yası paylaştık, biliyorsunuz üç gün KKTC'inde yas ilan edildi." şeklinde konuştu.

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, son günlerde Türkiye'de basına yönelik şiddet ve tutuklamaların hatırlatılması üzerine, basın özgürlüğünün demokrasinin en vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi: "Her badireden çıkış yolu, benim kanaatime göre ancak ve ancak demokrasi içerisinde olur. Türkiye'nin de bu badireden demokrasi içerisinde sıyrılacağına yürekten inanıyorum. Bu bağlamda tabii ki basın özgürlüğü, demokrasinin en vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi. Sadece Türkiye'de değil, KKTC'de ve dünyanın her yerinde de basın özgürlüğünün, ifade özgürlüğünün en geniş şekilde ele alınmasını arzu ederim."

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, daha sonra Çanakkale Belediyesi'ni ziyaret etti. Saat 15.00'te ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin akademik yılı açılışına katılacağı açıklandı. CİHAN
<< Önceki Haber KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Basın özgürlüğü demokrasinin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER