KKTC'de kürtaj skandalının ardından şimdi de sperm kaçakçılığı ortaya çıktı


KKTC'de kürtaj skandalının ardından şimdi de sperm kaçakçılığı ortaya çıktı. Güney ile Kuzey Kıbrıs arasındaki geçiş kapısı olan Metehan'dan geçişlerde yapılan kontrollerde 10 kiloluk özel bir kap içerisinde sperm ele geçirildi.

Metehan'dan dün saat 13.00 sularında KKTC'ye Rum plakalı taksi ile geçmek isteyen İngiltereli Türk kadının beraberinde "10 kiloluk özel kap içerisinde sperm" bulundu. Kıbrıs Ada Haber'e göre İngiltere'den Larnaka Havaalanı'na geldiği öğrenilen ve Rum plakalı araç ile KKTC'ye geçmeye çalışırken yakalanan kuryenin, teslimatı Mağusa'da bir tüp bebek merkezine yapacağı öğrenildi.

"SPERMLERİ TESLİM EDİP ADADAN AYRILACAKTI"

Kuryenin Metehan'da yakalanmasının ardından Adli Şube'ye teslim edildiği, adı geçen tüp bebek merkezinin ise iddiayı yalanlayarak, olayla ilgisi olmadığını savunduğu kaydedildi. İngiltere'de yaşadığı belirtilen Türk kadının spermleri Mağusa'da bir tüp bebek merkezine teslim etmesinin hemen ardından adadan ayrılmayı planladığı ancak amacına ulaşılamadığı ifade edildi.

KKTC Sağlık Bakanlığı'nın izni ve onayı olmadan başkalarına ait yumurta ve spermlerin transferi yasak.

Geçtiğimiz haftalarda da ülkede kürtaj skandalı patlak vermiş, 32 haftalık hamileliklerin bile yasal olmayan yollarla sonlandırıldığı ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili 8 kişinin yargılanması sürüyor. CİHAN
<< Önceki Haber KKTC'de kürtaj skandalının ardından şimdi de sperm... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER