Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin yıldönümü kutlandı


Mustafa Kemal Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin 93. yıldönümü törenle kutlandı.

Kutlama töreni, Tarsus Garı'nda bekleyen Atatürk Treni'nin vagonundan temsili olarak 4 gazi, ellerinde Atatürk posteri ile protokol üyeleri tarafından karşılandı. Protokol mensuplarının muharip gazilere ve Kuvay-i Milliyecilere çiçek takdim etmelerinin ardından kortej, önde Atatürk'ün posterini taşıyan gazilerin ardından bando eşliğinde Cumhuriyet alanına kadar yürüdü. Cumhuriyet alanındaki tören, Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.

Atatürk'ün Tarsus'a gelişi ile ilgili mesaj yayımlayan Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, "17 Mart 1923 günü akşama doğru trenle Tarsus'a gelen Gazi Mustafa Kemal Paşa ve beraberindekilere Tarsus'ta muhteşem bir karşılama töreni hazırlanmıştır. 17 Mart 1923 Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Tarsus'a konuk olmak üzere ilk kez geldiği tarihtir. Tarsus'un Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü kucakladığı, tarihin en önemli ve anlamlı günlerinden birini yaşadığımız bu anlamlı günün tüm Tarsuslular için ayrı bir öneme sahip olduğu inancındayım. Bu vesile ile Büyük Önder Atatürk'ün 93 yıl önce Tarsus'ta karşılanmasında duyulan heyecanı Tarsuslular olarak halen yüreğimizde hissediyor, Büyük Önder'in manevi huzurunda minnet ve saygıyla eğiliyor, tüm Tarsus halkının bu coşkulu gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Kurtuluş Savaşı'nda Tarsus halkının vatan savunmasındaki mücadelesinin Atatürk tarafından takdirle karşılandığını söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, "Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Tarsus'a misafir olmak üzere ilk geliş tarihi 17 Mart 1923'tür." dedi.

Törenlere Kaymakam Bekir Atmaca, Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Garnizon Komutanı Vedat Topak, Belediye Başkanı Şevket Can, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Jandarma Komutanı Yavuz Bulut, Emniyet Müdürü Salim Çakan, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, meslek odası başkan ve yöneticileri katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin yıldönümü kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER