"Kol kırılır yen içinde kalır' anlayışı çocuk istismarını artırıyor"


Türkiye Barolar Birliği Çocuk Hakları Kurulu ve Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Avukat Veysel Tuncil, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çukurova Temsilciliği'nin daveti üzerine CHP Çukurova İlçe Binasında 'Çocuk İstismarı ve Çocuk İşçiliği' konulu bir konferans verdi.

Çukurova ilçesindeki kadın sivil toplum örgütü temsilcilerinin büyük ilgiyle izlediği konferansta, suça sürüklenen veya suç mağduru çocuk sayısının her geçen gün artış gösterdiğine dikkat çeken Tuncil, "Ailelerin çocuklarıyla sağlıklı bir iletişim gerçekleştirememesinin neticesinde, çok çeşitli olaylarla karşılaşıyoruz." dedi.

Ailelerin çocuk istismarı olgusuna bakışının, 'kol kırılır yen içinde kalır' düşüncesiyle sınırlı olduğunu dile getiren Veysel Tuncil, Özgecan Aslan cinayeti ve benzeri olayların hemen her gün yaşanmasına rağmen faillerinin etkin bir ceza yargılamasına muhatap olmadığını vurguladı. Bu durumun da istismar vakalarının sayısını önemli ölçüde artırdığına değinen Tuncil, toplumun her kesiminin, kadın ve çocuk hakları alanındaki duyarlılığının artırılması için çok acil bir eylem planının hayata geçirilmesi zorunluluğuna işaret etti. Tuncil, tüm eğitim kurumlarına, ailelere, kolluk güçlerine, adalet mekanizması içerisinde yer alan tüm diğer görevlilere ve sivil toplum örgütlerine çok büyük görevler düştüğünü dile getirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber "Kol kırılır yen içinde kalır' anlayışı çocuk istismarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER