Köln Belediyesi bin işçi alacak


Köln Belediyesi '1000 yeni istihdam - Personel arıyoruz!' kampanyası başlatarak eleman aradığını duyurdu. Hemen her alanda personel alacak belediye ilgililerin başvurudan korkmamasını istiyor. Bunun için yardım ve danışma için özel bir telefon dahi oluşturulmuş. Mültecilerin akın akın gelmesiyle farklı istihdam alanları da oluşmaya başladı. Bundan özellikle de iş aramakta olanlar istifade etme imkanı buluyor. Neredeyse tüm belediyelerde mültecilere yönelik çalışmalara destek için sosyal işlerde çalışan (Sozialarbeiter), pedagog benzeri elemanlar aranıyor.

Belediyeler ve STK'lar resmi internet sitelerinde, sosyal medyada, çalışanlar ise kendi şahsi tanıdıkları üzerinden sürekli eleman aranıyor ilanı yayıyorlar. Köln Belediyesi de Kuzey Ren Vestfalya'daki (KRV) çok sayıdaki belediye gibi eleman arayışında olan belediyelerden. Acil elemana ihtiyacı olan belediyeler listesinde Köln'ün yanı sıra Wuppertal ve Essen gibi belediyeler geliyor. Belediyeler serbest piyasa ile rekabetin farkında olarak eleman çekebilmek için belediyelerde çalışmanın avantajlarını sıralıyorlar.

Alınacak elemanlar meslek eğitimi yapmış olanlar ve farklı alanlarda çalışacak usta, tekniker ve üniversite mezunları olarak belirtilmiş. Çeşitli mimar ve mühendisliklerde elemanlar arandığı gibi mültecilere yönelik Almanca öğretmenleri ve bu kursları yönetecek idarecilere varıncaya kadar geniş bir yelpazeye yönelmiş ilan listesi. Gençlik dairelerinde farklı işler için eleman, diğer alanlarda teknikerler, idari işlerde çalışacak sekreterden müdürlere varıncaya kadar eleman arandığı vurgulanarak aciliyeti belirtilmiş.

CİHAN
<< Önceki Haber Köln Belediyesi bin işçi alacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER