Koncuk: Evlatlarının geleceği için milletin geleceğini tehlikeye atan alçaktır

Koncuk: Evlatlarının geleceği için milletin geleceğini tehlikeye atan alçaktır

Türkiye Kamu–Sen ve Türk Eğitim–Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ülkede son iki ayda 150 civarında şehit verildiğini hatırlatarak, "7 Haziran seçimlerinden sonra ne olduğunu anlayamadık. Birileri bir yerlerden yine düğmeye bastı. 'Bitti' denilen terör– bize göre bitmemişti zaten– çözüm süreci, PKK terör örgütünün beslendiği ve daha da kötüsü itibar kazandırıldığı bir dönem olmuştur. Bu ülkeyi yönetmek iddiasındaki birileri adete PKK terör örgütüne son 3,5 yılda cansuyu vermiştir. Bu bir ihanettir. Bunun başka bir adı yok. Bunu tanımlayacak başka bir kelime yok Türk dilinde. PKK terör örgütünün beslenmesi, büyütülmesi, seğirtilmesi; göz göre göre yaptıklarına göz yumulması ihanettir. İhanetten başka bir kelimeyle de bu işi tanımlamak mümkün değildir." dedi.

Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilciliği'nin düzenlediği bayramlaşma ve istişare toplantısına katılan İsmail Koncuk, buradaki konuşmasında AKP iktidarına yüklendi. Çok sayıda sendika üyesi ve MHP'li milletvekili adaylarının katıldığı programda Koncuk, bu değerlendirmelerinin siyaset üstü olduğunu dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 'Ali Babanın çiftliği' olmadığını vurgulayan Koncuk, şöyle konuştu: "Dolayısı ile birilerinin hatalarına, birilerinin siyasi geleceğini kurtarmak adına ne biz bu milleti, ne bu vatanı feda edebiliriz. Önemli günler yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tarihinin en büyük saldırılarıyla karşı karşıya. Bunu millet olarak görmek zorundayız. Beni kimin milletvekili seçildiği ilgilendirmiyor. Beni bu milletin geleceği ilgilendiriyor. Beni bu coğrafyada evlatlarımın, torunlarımın güven içerisinde yaşaması ilgilendiriyor. Kimin cumhurbaşkanı olduğu beni hiç yakından, uzaktan ilgilendirmiyor. Siyasi hesaplara bu milletin geleceğini tahvil etmeye çalışan, egolarını tatmin etmek için, kendi evlatlarının geleceği için bir milletin geleceğini topyekün tehlikeye atan alçaktır, namussuzdur, haindir. Bunun başka adı yok, kim olursa olsun. Bu sebeple 1 Kasım seçimlerini bu şekilde değerlendirmek zorundayız."

Konuşmasında, kamu çalışanlarının hükümetle yaptığı toplu sözleşme görüşmelerine de değinen Koncuk, şöyle devam etti: "Bütün kamu çalışanları ve emekliler şunu görmek zorundadır. Birileri Türkiye'de (bizim Adana ağzıyla) malı götürürken, söz konusu kamu çalışanlarına ve emeklilere zam yapmak olduğunda binbir dereden su getiren bir iktidar var. Memurları bir türlü sevemeyen bir iktidar var. 13 yıldır, memurların, emeklilerin taleplerini neredeyse hiç değerlendirmeyen, dikkate almayan bir siyasi iktidar var. Bu ekonomik büyüme ne menem bir şeydir ki, hep kendisi büyürken, vatandaşın cebindeki ekonomi bir türlü büyümüyor. Vatandaşa yansımayan bir ekonomik büyüme var. Vatandaşa yansımayan bu büyümenin ne olduğunu, nereye gittiğini ben bir türlü göremedim. 2002'de 9.9 civarında olan işsizlik oranı şu anda yüzde 10'nun üzerinde. Genç işsizliği değerlendirdiğimizde yüzde 16.9'luk bir rakam var. 430 bin İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunu işsiz. Ayrılan kadro 300 civarında. Böyle bir ülke yönetimi düşman başına. Dolayısı ile kamu çalışanlarının toplu sözleşmesi fiyasko oldu."
CİHAN
<< Önceki Haber Koncuk: Evlatlarının geleceği için milletin geleceğini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER