Kosova'da muhalifler yine polisle çatıştı


Kosova'da meclis salonuna göz yaşartıcı gaz atan muhalif milletvekilleri Albin Kurti, Albulena Haciu, Faton Topalli ve Donaka Kaday-Buyupi'nin tutuklanmaları kararı üzerine muhalif parti taraftarları polis çatıştı.

Başbakanlık binası önüne gelen aktivistler, tutuklanan Kosova'nın Geleceği Birliği (AAK) partili milletvekili Donika Kaday-Buyupi'nin serbest bırakılmasını istedi. Gösteriye Vetvendosye Hareketi Lideri Visar Ymeri, AAK Partisi Başkanı Ramuş Haradinay, NİSMA Partisi Başkanı Fatmir Limay ve Albin Kurti de katıldı.

Muhalif milletvekillerine 30 günlük tutuklama kararı üzerine aktivistler polise boya fırlattı ve başbakanlık binasının camlarını taşladı. Bunun üzerine polis biber gazı ile müdahale etti. Çıkan olaylarda iki gösterici ile 4 polis yaralandı, 14 kişi de gözaltına alındı.

Vetvendosye hareketi ise hükümetin Sırbistan ve Karadağ'a taviz verdiği anlaşmaların iptal edilmesini ve tutuklanan milletvekilinin serbest bırakılmasını talep etti.

Öte yandan bu sabah Anayasa Mahkemesi binası avlusuna bırakılan bir patlayıcı madde polis tarafından güvenli şekilde imha edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Kosova'da muhalifler yine polisle çatıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER