Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu


Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Topkapı Sarayı'nda düzenlenen törenlere sahiplerini buldu. Bu yılki ödüller, Gönül Ülkü Özcan, Celal Yılmaz, Beşir Ayvazoğlu, Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı'na verildi. Törene Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

1979'dan beri, Türk tarihi, edebiyatı, dili, plastik, fonetik ve sahne sanatları, sanat tarihi, mimarlık, arkeoloji, halk bilimi, sinema, kütüphanecilik gibi kültür ve sanat dallarındaki hizmet ve çalışmaları ile Türkiye Cumhuriyeti uyruklu, yaşayan kişileri, topluluk ve kuruluşları devlet adına ödüllendirme amacıyla verilen Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu.

Dönemin Kültür Turizm Bakanı Ömer Çelik Başaknığı'nda, Müsteşar Prof. Dr. Haluk Dursun, Prof. Dr. Sefer Yılmaz, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Salim Tokaç, Dış İşleri Bakanlığı Temsilcisi Oya Tunga Çağlı, Prof. Dr. Ümit Meriç, Prof. Dr. Tansel Türkdoğan, Prof. Dr. Hayati Develi, Doç. Dr. Mehmet Kalpaklı 'dan oluşan Kültür ve Sanat Büyük Ödülü Değerlendirme Kurulu'nun yaptığı değerlendirmeler sonucu 2014 yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin sanatçı Gönül Ülkü Özcan, Mersiyehan Celal Yılmaz, edebiyatçı Beşir Ayvazoğlu ile Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı'na verilmesine karar verildi.

Topkapı Sarayı'nda düzenlenen ödül törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu da katıldı. Törene sağlık sorunları nedeniyle Gönül Ülkü Özcan katılmazken, ödüllerin diğer sahipleri birer konuşma yaptı. Daha sonra Ahmet Davutoğlu, kazananlara ödüllerini taktim etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER